Nădejde, solidaritate şi iubire! Măicuţele de la Mitropolia Banatului au confecţionat mii de cearşafuri şi prosoape pentru cei care se află pe patul de spital

Măicuţele din Mitropolia Banatului îşi aduc aportul, în măsura posibilităţilor, în a oferi un sprijin bolnavilor de la Spitalul „Victor Bebeş” din Timişoara şi de la Spitalul Judeţean. Acestea au confecţionat peste 1.000 de cearșafuri şi aproximativ 5.000 de prosoape, din material textil de unică folosinţă, utile pacienţilor.

În această perioadă grea, grija Mitropoliei Banatului se îndreaptă spre oamenii aflaţi pe patul de spital. După donaţiile în bani pe care Mitropolia le-a făcut, acum cele două spitale beneficiază de cearşafuri şi prosoape, toate confecţionate cu dăruire de măicuţe.

„Înaltpreasfinția Sa a achiziționat 2 km de material textil de unică folosință din care s-au confecționat peste 1.000 cearșafuri și aproximativ 5.000 de prosoape, atât de necesare în aceste zile în spitalele timișene. Monahiile de la Centrul eparhial au confecționat lenjeriile de pat necesare, aducându-și în acest mod contribuția la ajutorarea personalului medical din spitale, care se confruntă cu o criză acută de material.”, transmit reprezentanţii Mitropoliei Banatului.

Sprijin şi pentru Spitalul de Psihiatrie de la Jebel

Tot în aceste zile, IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, împreună cu măicuţele de la Centrul Eparhial, au făcut o nouă donaţie Spitalului de Psihiatrie de la Jebel. Aceasta constă în alimente pentru a asigura hrana celor spitalizaţi.

„De această dată, Părintele Mitropolit a ajutat cantina spitalului cu peste 1.000 kg produse alimentare (cartofi, ulei, ceapă, varză, fructe) și peste 1.000 de borcane cu gem; de asemenea, au mai fost aduse și 100 kg zahăr, 100 l ulei, 300 kg mezeluri și 1.400 de iaurturi. Toate acestea vin să completeze necesarul spitalului pentru asigurarea hranei celor aproximativ 500 de pacienți.”, au mai transmis reprezentanţii Mitropoliei.

Totodată, pentru a amenaja o zonă de triaj pentru pacienții posibil infectați cu Covid-19, au fost aduse și 6 paturi cu saltele necesare în acest scop. Mitropolitul Banatului face încă o dată un apel la credinţă şi solidaritate în aceste momente dificile.

„Grija permanentă a Părintelui Mitropolit Ioan pentru cei suferinzi este cel mai bun exemplu de îndemn la credință, nădejde, solidaritate și iubire, mai ales în aceste zile, când ne confruntăm cu această gravă pandemie.”, este mesajul de suflet pe care îl trimite Mitropolia.

Activitatea socială a Arhiepiscopiei Timișoarei se desfășoară prin implicarea sectorului social-filantropic care, în funcție de multele cereri, încearcă să ofere ajutor și contribuie la susținerea eforturilor autorităților în lupta cu acest agent patogen Covid-19.