FAKE NEWS. Polițiștii din Timiș demontează leacurile-minune. Chimenul nu te vindecă de COVID-19!

Unii simt nevoia să se țină de glume în această perioadă, iar lucrătorii de la Inspectoratul Județean de Poliție Timiș au intrat în joc. Nu pentru a-i susține, ci pentru a le demonta invențiile.

IPJ Timiș s-a autosesizat cu privire la informațiile false care circulă în mediul online în legătură cu remediile pentru coronavirus, unul dintre ele fiind… semințele de chimen.

Diverse produse naturale promit minunea în lupta cu coronavirusul. Total fals! „Consumul excesiv al oricărui tip de aliment poate produce efecte nedorite. Nu cădeți pradă soluțiilor miraculoase apărute pe internet deoarece acestea vă pot pune sănătatea în pericol. Pentru un stil de viață sănătos este recomandat să aveți o alimentație echilibrată, care include fructe și legume”, transmit reprezentanții IPJ.

Polițiștii ne reamintesc că activitatea fizică este recomandată mai ales acum, când petrecem atât de mult timp în casă. „Chiar dacă este necesar să stăm în casă în această perioadă, este important să facem activitate fizică. Luați pauze de la a sta jos, mergeți prin casă sau faceți exerciții fizice ușoare. Mișcarea regulată reduce din tensiunea musculară și îmbunătățește circulația sângelui”, recomandă cei de la IPJ.

De asemenea, se recomandă să vă informați din surse oficiale și site-uri credibile. Nu orice informație care circulă pe internet este adevărată!