Străzile și scările blocurilor, dezinfectate și la Recaș! Măsuri luate în zadar dacă oamenii nu stau în casă

Reprezentanții Primăriei Recaș anunță că străzile, trotuarele și scările de bloc vor fi dezinfectate periodic pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Vor fi folosite soluții pe bază de alcool etilic și clor, iar dezinfectarea va fi făcută până când va trece pandemia. De asemenea, conducerea administrației locale a anunțat că și respectarea izolării la domiciliu este verificată de oamenii legii.

„Întrucât pericolul răspândirii Covid-19 devine pe zi ce zi ce trece tot mai mare, conducerea pPimăriei Recaș a hotărât ca, pe lângă monitorizarea izolării la domiciliu a unor persoane suspecte și urmărirea respectării ordonanțelor militare, să treacă la igienizarea și dezinfectarea tuturor străzilor din Recaș și a celor situate în centrul satelor aparținătoare. Astfel, se folosesc dezinfectanți pe bază de alcool etilic și clor, cu o remanență între 3 și 6 zile. Administrarea soluțiilor se face cu multifuncționalul care se află în dotarea Primăriei Recaș, achiziționată prin programele transfrontaliere cu fonduri europene. De asemenea, se vor dezinfecta periodic toate scările blocurilor și alte accese comune, inclusiv trotuarele din zona centrală a orașului nostru. Ne propunem că aceste dezinfectări să le repetăm ori de câte ori este nevoie până la epuizarea infestării populației cu acest virus atât de contagios și periculos”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Autoritățile le recomandă oamenilor să stea în casă. În caz contrar, aceste măsuri vor fi în zadar.