Spitalul Municipal Timişoara a primit kituri pentru 765 de probe, cu fonduri de la Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean

Olimpia Oprea, directorul Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, anunţă că unitatea pe care o conduce a primit kituri pentru 765 de probe. Conducerea spitalului asigură că în prezent sunt suficiente kituri de teste pentru cororonavirus, dar că le aşteaptă şi pe cele din fonduri de la Ministerul Sănătăţii, întrucât cele 765 au fost cumpărate cu bani de la Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean.

„Le-am comandat noi, din fonduri primite de la Primăria Timişoara, pentru că nu am avut altă posibilitate şi am primit şi de la Consiliul Judeţean o parte. 200.000 de lei au fost de la Primăria Timişoara şi 150.000 de lei de la Consiliul Judeţean”, a precizat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara.

Unitatea spitalicească efectueză probe şi pentru pacienţi din Hunedoara şi Caraş şi spune că aşteaptă ajutor financiar din aceste judeţe. De la Ministerul Sănătăţii, fondurile sunt alocate, asigură Olimpia Oprea şi urmează să se facă achiziţia.

„Am fost incluşi în program, ne-a fost aprobată o sumă pentru kituri, s-a semnat un act adiţional la contract şi tot noi vom face achiziţia, dar se decontează din fondurile de la Minister. Din fondurile de la Primăria Timişoara, cu permisiunea Primăriei, am făcut testare în Maternitate pentru pacienţi, bebeluşi şi personal medical, unde am considerat că este necesar”, a mai spus Olimpia Oprea.