Pregătiri intense pentru cea mai antrenantă acțiune din sezon: Crosul Primăverii!

Cea de a patra ediție a frumoasei competiții se derulează în premieră, luni, în comuna Dognecea. Șoferii trebuie să știe că circulația va fi blocată pentru două ore pe strada principală, din dreptul școlii și până în centrul comunei.

La Crosul Primăverii, care se dorește a fi o competiție de amploare, sunt așteptați 250 de participanți de la școlile din Ocna de Fier, 3 instituții de învățământ din Bocșa, Ramna, Berzovia, Fizeș, Reșița și, bineînțeles, Dognecea. Participarea ar putea fi însă chiar și mai mare, ținând cont de faptul că în aceeași zi cu crosul debutează și ,,Săptămâna Altfel”.

Acțiunea începe la ora 9.00 cu deschiderea oficială, iar de la 9.30 debutează competiția propriu-zisă. Primii care intră în concurs sunt copiii de la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a, fete, la proba de 150 de metri alergare. La ora 9.40, băieții de aceeași categorie de vârstă vor încerca să demonstreze că sunt cei mai buni la 200 de metri. Ulterior, la ora 9.50 vine rândul claselor a treia și a patra, fete, urmate de băieți, care intră în concurs la ora 10.00. Clasele ciclului gimnazial sunt ultimele care vor alerga pe strada principală a comunei. Acțiunea se încheie în jurul orei 11.00, când va avea loc și festivitatea de premiere a celor mai buni alergători. Câștigătorii vor fi răsplătiți cu diplome, medalii, dulciuri și suc. Vor fi recompensați primii 6 câștigători de la fiecare categorie, în total crosul derulându-se pe 8 categorii.

,,Sper ca vremea să țină cu noi, mai ales că suntem la prima competiție de acest gen pe care o organizăm la Dognecea. În anii trecuți, am organizat competiții similare la Tirol, 2 la număr, și una la Doclin. Anul acesta, în urma competiției de luni voi mai organiza încă un cros la Văliug, pe data de 10 aprilie. Ceea ce mă motivează să antrenez copiii în competiții este pasiunea mea față de meseria de dascăl, pentru că este un vis care mi s-a îndeplinit, acela de a ajunge la catedră. Astfel că încerc să mă dedic copiilor și de aceea scopul crosului este în primul rând de a-i bucura pe elevi. Sper să pot rămâne profesor la Dognecea, unde să îmi continui munca pe care am început-o la debutul anului școlar”, a declarat profesorul de sport Doru Ursu, sportiv de performanță, organizatorul acțiunii (FOTO).

Campion multiplu dedicat copiilor!

Tot din dragoste pentru sport, dar și pentru performanță, sportivul a obținut titlul de Campion Balcanic în 2004, în 2002 s-a impus cu un record național la Juniori 2, iar în 2004 a obținut un alt record similar la Juniori 1. A ocupat locul 8 la Cupa Mondială din Germania și locul 15 la Campionatul Mondial din Italia. De asemenea, deține toate titlurile de campion de la Juniori 3 până la Tineret. Ca senior are medalii de argit și bronz. Marele regret este că până acum nu a reușit să adauge în colecția sa amplă de medalii și una de aur. Drumul însă ar putea rămâne deschis la un potențial loc I la naționalele de seniori de anul viitor. Practică marșul de la vârsta de 12 ani, iar de 18 ani încearcă în permanență să fie cel mai bun, lucru care i-a și reușit de cele mai multe ori. Tocmai de aceea, speră ca pe viitor să aibă ocazia să lucreze cu cei mai buni sportivi. ,,Desigur, cel mai mare vis, în calitate de sportiv de performanță, este să devin antrenor la rândul meu și să descopăr viitorii campioni ai României”, a adăugat profesorul pentru Express de Banat.

Principalul organizator al Crosului Primăverii este Doru Ursu, dar partenerii săi de bază sunt Direcția Județeană de Tineret și Sport, CSM, CSU, Express de Banat, Radio Reșița, Jurnal de Caraș-Severin și Arena Bănățeană. Cei care l-au ajutat financiar îi sunt apropiați sau cunoștințe, care i-au admirat dăruirea și efortul pe care îl depune constant pentru a-i bucura pe copii. Daba Florin, Alina Fibișan, Petre Cristina, Dan Popoviciu, Ferenț Zoltan, Școala și Primăria din Dognecea au fost alături de sportiv și l-au sprijinit cu bani pentru ca totul să se desfășoare în condiții cât mai bune, astfel încât cei mai buni alergători să poată fi premiați.

La acțiunea de luni sunt așteptați Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea Reșița, Rusalin Fîc, directorul CSM Reșița, antrenorul emerit Iosif Mărăzan și inspectorul de specialitate Ionel Moatăr.