Pregătirea pentru examenele naţionale bate la uşă. Ce măsuri de protecţie se iau împotriva răspândirii COVID-19 în Caraş-Severin?

Îmbunătățirea cunoștințelor la materiile unde vor avea de susținut examene este motivul pentru care 4.422 de elevi cărășeni din anii terminali vor reveni pe băncile școlilor în perioada 2-12 iunie. În ideea de a înlătura orice risc cu privire la sănătatea tinerilor, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății au transmis deja unităților de învățământ care sunt măsurile ce vizează limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Activitățile didactice, în perioada 2-12 iunie 2020, vor avea loc cu grupe de câte 10 elevi. La intrarea în incinta unității de învățământ, un cadru medical le va măsura temperatura atât elevilor care participă la aceste activități, personalului nedidactic, cât și personalului didactic auxiliar prezent în școală. Temperatura nu trebuie să depășească 37⁰C. Dacă există suspiciuni că starea de sănătate este precară, atunci nu li se va permite accesul.”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

De asemenea, profesorul va avea obligația de a-i însoți pe elevi atât pe drumul de acces către sala de clasă, cât și la ieșire, după finalizarea activităților.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Referitor la materialele și echipamentele de protecție, acestea vor fi asigurate de către fiecare instituție de învățământ, prin Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

Personalul didactic și elevii vor purta masca de protecție pe toată durata activităților și își vor igieniza în mod regulat mâinile cu substanțe dezinfectante sau săpun.

Participarea elevilor la acest program de pregătire este facultativă, decizia fiind luată de părinții acestora, după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau a membrilor familiilor acestora (persoane care suferă de afecțiuni cronice sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani).

În privința timpului pe care-l vor petrece tinerii în școală, acesta este limitat. Astfel, pregătirea elevilor pentru examenul de Bacalaureat se va desfășura pe parcursul a trei ore, iar cei vizați de Evaluarea Națională vor trebui să-și completeze bagajul de cunoștințele în cele două ore petrecute în cadrul instituțiilor de învățământ.

Sursa foto principal: diez.md.

banner 970 x 250