Prefectura a cerut, Guvernul dă… cât poate: 2,7 milioane pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din vară!

Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre prin care județul Caraș-Severin va primi 2,744 milioane de lei pentru pagubele produse de inundațiile din această vară. Prefectura solicitase de aproape 3 ori mai mult.

În județul Caraș-Severin vor ajunge 2,744 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor și malurilor de apărare, structurii drumurilor județene, comunale, a podurilor, podețelor și digurilor din localitățile afectate de inundațiile și alunecările de teren produse în această vară. Este vorba despre perioada 27 – 30 iunie 2016, atunci când sute de oameni au fost rupți de civilizație din cauza șuvoaielor. Potrivit hotărârii aprobate astăzi, „Guvernul a alocat suma de 86,7 milioane lei, din Fondul de intervenție, pentru județele Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea”.

Deși Prefectura Caraș-Severin estimase că este nevoie de o sumă mult mai mare, mai precis 8,604 milioane de lei, județul a primit doar 32% din sumă: 2,744 milioane de lei. Într-o conferință de presă, susținută la sfârșitul lunii septembrie, prefectul Florența Albu se arăta optimistă că cea mai mare parte din sumă va ajunge în Caraș-Severin: „Prefectura Caraș-Severin a elaborat o hotărâre de Guvern privind alocarea sumelor din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016, pentru judeţul Caraş-Severin, pentru pagubele produse în perioada 27 – 30 iunie 2016. Suma solicitată pentru judeţul Caraş-Severin a fost de 8,604 lei. A existat o videoconferință în care ni s-a spus că a fost aprobată suma de aproximativ 8 milioane, deci presupun că e vorba despre suma integrală, dar probabil în cursul acestei toamne se va aproba și această hotărâre”.

leader board 728 x 90 px

Prefectura Caraș-Severin avea un plan bine pus la punct cu privire la repartizarea celor peste 8 milioane de lei, însă acesta nu mai este valabil. Se va stabili câți bani va primi fiecare localitate afectată de inundații abia după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Guvernul alocă 200 de milioane pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor. Caraş-Severinul primeşte numai 0,8 milioane!