Prefectul Matei Lupu: proiecte PNDL pentru 75 de primării. Indiferent de culoarea politică!

Reprezentantul Guvernului în teritoriu pune la îndoială reușita proiectelor cu care mai marii de la centru se laudă și în care primarii își pun toată baza. Matei Lupu face referire la multitudinea de proiecte aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cele pe care se bazează, de altfel, dezvoltarea celor mai multe localități din Caraș-Severin.

Surprinzător de realist a fost Matei Lupu, prefectul județului Caraș-Severin, într-un interviu susținut în redacția Express de Banat. Pe de o parte, prefectul apreciază efortul localităților cărășene, dar și răspunsul pozitiv primit din partea Executivului în ceea ce privește proiectele depuse prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Fără să omită să amintească de lobby-ul pe care Prefectura îl face la centru pentru susținerea localităților, Matei Lupu bate obrazul și celor două orașe care nu au reușit să atragă niciun proiect prin PNDL: Caransebeș și Moldova Nouă. Întâmplător sau nu, ambele cu primari liberali. „Nu vreau să o luați ca pe o laudă a Guvernului, dar în județul Caraș-Severin sunt două localități care nu au reușit să prindă ceva proiecte, un proiect măcar. Restul toate localitățile din județul Caraș-Severin au reușit să prindă cel puțin unul sau două proiecte. Nu vreau să spun care sunt, dar gândiți-vă că din 77 dacă sunt doar două înseamnă că ceilalți sunt de toate culorile politice și mă bucur din suflet că am reușit să prindem”.

CITEȘTE ȘI: Caraş-Severinul, al doilea cel mai finanţat judeţ din ţară pe PNDL 2! Vezi obiectivele de investiţii aprobate pentru fiecare municipiu şi oraş!

Deși din poziția sa reprezintă actualul guvern în teritoriu, Matei Lupu nu se ferește să spună lucrurilor pe nume și, de ce nu, să verbalizeze ceea ce puțini au curajul. „Sincer vă spun acum, cu mâna pe inimă, nu cred că vom fi în stare să ducem la bun sfârșit atâtea proiecte și vă spun de ce: o dată că trebuie cofinanțare și a doua oară nu cred că există societăți comerciale care să execute aceste proiecte. Finanțarea va fi, cofinanțarea e pentru mine un semn de întrebare. Trebuie să-și ia credite, iar gradul de îndatorare e limitat la UAT-uri”.