Din seria bazinelor inaugurate, dar de nefolosit. Bazin de polo, teren de contre politice între primarul Falcă și ministrul Suciu

Bazinul de polo de la Arad a fost inaugurat astăzi în prezența ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu. Și… cam atât. Bazinul nu poate încă să fie folosit pentru că Primăria Arad și ministerul nu reușesc să își trimită protocoalele de predare-primire.

23 de milioane de lei – atât a scos din vistieria statului noul bazin de la Arad. 30% din fonduri au fost asigurate de autoritatea locală, restul – de Compania Națională de Investiții. Lucrările efective au început în 2015. Odată finalizată, lucrarea trebuia preluată de Primăria Arad printr-un protocol cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Documentul însă pare să fie o „scrisoare pierdută” între autoritățile locale și centrale încă din octombrie 2018.

„Am aici protocolul semnat, având în vedere că este așa «o frumoasă colaborare», o să am grijă ca acest protocol să ajungă la domnia sa (Gheorghe Falcă). Am venit să predăm la cheie un obiectiv pe care ministerul pe care îl conduc l-a făcut în beneficiul arădenilor, iar dacă domnul primar dorește să facă jocuri cu mine, cred că și-a greșit omul”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu.

Pe de altă parte, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, susține că tot ce a ținut până în acest moment de administrația sa a fost făcut: „Am trimis și în luna ianuarie protocolul să fie semnat, am trimis și în februarie, iar astăzi, când domnul ministru a făcut o vizită în Arad, nu a adus și protocolul. Conform legislației, în momentul în care protocolul este semnat de minister, trebuie să intrăm în ședință de consiliu, să introducem acest bazin în domeniul public de interes local, apoi să facem un regulament de funcționare, care trebuie să stea la transparență 30 de zile. După 30 de zile noi trebuie să angajăm personal pentru acest bazin.”

Bazinul ar putea fi deschis publicului în toamna acestui an, cel mai devreme. Are 33 de metri lungime, 25 metri lățime și o capacitate de 400 de spectatori.