Prefectul Gâfu: „Să lase deoparte orgoliile!”

Noile conduceri ale Spitalului Județean de Urgență Reșița și Direcției de Sănătate Publică trebuie să fie mai aproape de cei care astăzi se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19!

Schimbările de la Spitalul Județean și de la DSP erau absolut necesare, a explicat prefectul de Caraș-Severin, Cristian Gâfu. „Ministerul, eu și presa am semnalat mai multe deficiențe. Analizele făcute de minister și de către mine au dus ca pe perioada stării de urgență să fie suspendate conducerile celor două instituții. Nu a ascuns nimeni motivele pentru care s-au schimbat conducerile. În plus, e mai corect că cineva și-a asumat responsabilitatea pentru ca noile conduceri să remedieze deficiența în organizare”, a explicat Gâfu schimbările Alinei Stancovici și a lui Dan Miloș cu Waldemar Murgu, respectiv Romeo Dumitrescu.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, personalul medical are nevoie de un altfel de sprijin decât în prima parte a pandemiei. „Le-am semnalat noilor conduceri problemele semnalate de mine și le-am cerut să fie aproape de întreg personalul din aceste instituții. Le-am cerut să lase deoparte orgoliile și discuțiile, analizele se fac după criză”, a mai spus prefectul Gâfu.