„Exploatarea forestieră criminală” de la Văliug e perfect legală!

Reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara au verificat la fața locului semnalele de alarmă trase de apărătorii mediului de la „Stop Defrișărilor”, care solicitaseră public ministrului Costel Alexe să trimită Corpul de Control pentru verificarea exploatării forestiere și întreaga activitate a Ocolului Silvic Văliug!

Ceea ce a fost expus în spațiul public ca fiind o „exploatare forestieră criminală în pădurea statului administrată de Ocolul Silvic Văliug” a fost găsit perfect legal de către Garda Forestieră. Degradarea șanțului și a drumului DJ582, trasee de scos apropiat neaprobate și realizate pe pantă mare, tragerea lemnelor prin cursul apei, tăierea ilegală a unor arbori de pe traseele de scos apropiat, subevaluarea unor arbori în timpul inventarierii sau poluarea solului sunt doar câteva dintre aspectele semnalate.

Cei trei reprezentanți ai Gărzii Forestiere Timișoara care s-au deplasat la Văliug au constatat însă că nimic din cele reclamate nu se susține. „Pe suprafața parchetului nu s-au constatat tăieri ilegale de arbori. Valorificarea masei lemnoase s-a realizat în conformitate cu prevederile HG 715/2017. Pe suprafața instalațiilor de scos apropiat folosite de operatorul economic nu au fost tăiați arbori ilegal și nu au fost prejudiciați arborii din vecinătatea traseelor de scos apropiat”, au raportat specialiștii Gărzii Forstiere.

 

foto: Stop Defrișărilor

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/