Gestul unui anonim în ziua de Paște: 100 de porții de mâncare pentru bolnavii și personalul medical de la Staționarul III al spitalului reșițean

În prima zi a sfintelor sărbători pascale, bolnavii internați în Spitalul Județean de Urgență Reșița-Staționar III, personalul medical de aici, precum și cei din UPU și ATI, care în aceste zile se află în prima linie a luptei împotriva temutului COVID-19, au avut parte de o surpriză pregătită de „un om cu suflet mare”, după cum avea să ne mărturisească managerul interimar al spitalului, Waldemar Murgu.

Este vorba de 100 de porții de mâncare, meniu tradițional, complet, care nu lipsește de pe masa românilor în această zi de sărbătoare. Cel care a adus puțină bucurie pe chipul și în sufletele bolnavilor, dar nu numai, a vrut să rămână anonim. Tot ce știm e că locuiește în Reșița și nu este om de afaceri. A făcut acest lucru pentru că așa a simțit în aceste momente când coronavirusul nu doar că ne ține în casă, ci și provoacă multă durere unor semeni de-ai noștri.

„A insistat să nu-și dea numele, spunând doar că gestul său «e pentru sufletul meu», ceea ce mie mi se pare deosebit în aceste zile în care vorbim nu doar despre Învierea Domnului, ci și despre solidaritatea umană de care societatea are nevoie în vremurile grele”, ne-a mărturisit Waldemar Murgu.