Prefectul Gâfu: Autoritățile din Caraș-Severin, cu două săptămâni înaintea COVID-19!

Reprezentantul Guvernului în Caraș-Severin îi liniștește pe cetățenii județului, dezvăluind că fiecare etapă a evoluției coronaviruslui a fost anticipată și pregătită cu un avans de două săptămâni!

„De patru săptămâni, ne întâlnim în fiecare zi la ora 16, cu toate instituțiile implicate, chiar și în weekend, pentru a ne pune la punct cu etapele următoare. Acum suntem în etapa a treia. Ne-am pregătit de două săptămâni pentru această etapă, cunoscând ce urmează să se întâmple. Am discutat situația zilnică și despre cum urmează să acționăm”, a precizat prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu. 

La nivelul județului, a informat acesta, există câteva sute de spații de carantinare, dar numărul lor poate crește în funcție de evoluția crizei coronavirusului. Spațiile respective au fost verificate de Direcția de Sănătate Publică, Protecția Consumatorului și Direcția Sanitar Veterinară. S-au verificat atât condițiile, cât și firmele care asigură hrana persoanelor aflate în carantină. 

În ciuda numărului foarte mare de cărășeni care au revenit acasă din țări puternic afectate de COVID-19, prefectul Gâfu apreciază că situația e ținută sub control. 

„Cazul asistentului din Germania ne-a activat, când s-a aflat rezultatul analizelor sale aveam deja identificați contacții lui. În prezent, persoanele venite din state cu mai puțin de 500 de cazuri sunt izolate la domiciliul lor. Poliția și Jandarmeria au însoțit coloanele de mașini până la centrele de carantinare, iar acum se asigură că persoanele care intră în țară ajung la domiciliu”, a mai precizat prefectul de Caraș-Severin. 

În cifre, situația la această oră în Caraș-Severin se prezintă astfel:

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

110 persoane testate 

5 confirmate 

52 în catantină

 310 în izolare 

104 ieșite din izolare

tmc 640