Măsuri pe timp de criză pentru eliberarea cazierului! IPJ Caraș-Severin anunță programul

explo 1000x200

IPJ Caraș-Severin anunță programul pentru eliberarea cazierelor în timpul crizei COVID-19. Polițiștii vin cu recomandări atât pentru cetățeni, cât și pentru reprezentanții instituțiilor publice.

Eliberarea certificatelor de cazier judiciar și adeverințelor cu mențiuni care fac obiectul registrului cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau minorilor se va putea face între orele 09.00 – 12.00, de luni până joi și vineri, între orele 09.00 – 11.00 la IPJ. Documentele pot fi obținute la ghișeele de lucru cu publicul de la nivelul SCJSEO din cadrul IPJ, dar și la polițiile municipale și orășenești. La polițiile municipale și orășenești, programul este de luni până joi, între 09.00 – 11.00. Măsura intră în vigoare din 17.03.2020 până în 31.03.2020. Este posibil ca termenul să fie prelungit în funcție de evoluția crizei.

Polițiștii recomandă cetățenilor să se prezinte la ghișeu doar în cazul în care obținerea certificatelor nu poate fi amânată până la stabilizarea situației. Pentru a economisi timp, IPJ Caraș-Severin informează că formularul pentru eliberarea documentelor poate fi găsit pe site-ul inspectoratului. Cetățenii sunt sfătuiți să vină cu formularul completat de acasă.

Recomandările IPJ se extind și către instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice. Cei menționați sunt sfătuiți să solicite „extras de pe cazierul judiciar” în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificările, la fel și în cazul copiei de pe registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

banner 970 x 250