Prefectul de Timiș l-a prins în flagrant (delict)! „Dormea în punctul de frontieră!”

Prefectul de Timiș, Eva Andreaș, a împlinit recent doi ani de când controlează aplicarea legilor și a măsurilor în cel mai vestic județ al țării. În continuare, reprezentantul Guvernului în teritoriu conduce cu o mână fermă de femeie. Andreaș nu s-a dezmințit și a atras atenția la colegiul prefectural din august că a găsit un reprezentant al unei unități fitosanitare de la vamă adormit la serviciu! 

După ce în Arad focarul de pestă porcină rămâne un pericol în apropiere de granița cu județul Timiș, în zona Periam și Sânpetru Mare, iar un focar s-a descoperit recent și în Serbia, Eva Andreaș vrea ca atenția instituțiilor din subordine să se concentreze pe împușcarea porcilor mistreți, vinovați în bună măsură pentru răspândirea pestei porcine africane și la suinele din gospodării. „Trebuie să ne facem treaba, pentru că până acum nu ne-am făcut treaba! Instituțiile trebuie să-și facă treaba. Și asociațiile de vânătoare trebuie să recolteze cotele de mistreți.”, a spus ferm Andreaș la Colegiul Prefectural.

Prefectul i-a atras atenția șefului DSVSA, după ce a găsit ea însăși un angajat dormind în post! „Eu l-am trezit pe reprezentantul unității fitosanitare! Dânsul dormea în punctul de frontieră! Vreau să știu ce măsuri ați luat, în contextul în care avem pestă porcină în Serbia, în contextul în care la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița se știa că mergem acolo. Este singura unitate fitosanitară acolo și reprezentantul dumneavoastră dormea! Suntem aleși pe anumite posturi ca să ne facem treaba. Vrem să dormim, dormim acasă!”, a spus prefectul de Timiș.