Prefectul de Timiș îl contrazice pe președintele CJT: ordinul de prelungire a carantinei emis de șeful DSU are temei legal

Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș, spune că la baza emiterii ordinului de către Raed Arafat cu privire la prelungirea carantinei în Timișoara și localitățile Giroc, Dumbrăvița, Ghiroda și Moșnița Nouă stă o ordonanță de urgență ale cărei prevederi fac referire și la situațiile cu risc eminent pentru sănătatea populației. 

„Temeiul legal în baza căruia a fost aprobat acest ordin este art. 7, indice 1, din OUG 11 /2020, temei legal care prevede că pentru situațiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică se împuternicește secretarul de stat, șef al DSU (…) să dispună prin ordin orice măsuri necesare pentru prevenirea și combaterea efectelor, inclusiv stabilirea unor zone de carantină. Consider că domnul secretar de stat Arafat, care este șeful DSU, a avut în vedere recomandările specialiștilor la momentul la care a emis acest ordin.”, a declarat Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș.

În următoarele 72 de ore, potrivit lui Zoltan Nemeth, situația Timișoara va fi analizată la nivel național.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Din cunoștințele mele, acest termen de 72 de ore, această prelungire temporară, a avut în vedere analiza la nivel central a situației carantinării municipiului Timișoara și a oportunității prelungirii acesteia. Nu s-a stabilit încă dacă o eventuală prelungire a carantinei se va face tot de la nivel național, dar se menționează în ordin că se va analiza și la nivel central.”, a mai spus Nemeth.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica: „Instituirea carantinei în Timișoara, o palmă peste obraz, un abuz fără precedent și o bătaie de joc la adresa noastră”. Ce îi transmite șefului DSU Raed Arafat? 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/