Predare de ştafetă după 15 ani în fruntea Asociației Scriitorilor în Grai Bănățean!

banner publicitar
1000x100 resita 02
promovare online Timisoara Casa Auto

Asociația Scriitorilor în Grai Bănățean are un nou președinte, în persoana lui Dan Liuț, directorul Casei Orășenești de Cultură din Bocșa. Alegerile au avut loc în cadru festiv, la sfârșitul săptămânii trecute, la Constantin Daicoviciu. Dan Liuț îl înlocuiește pe scriitorul Ion Ghera, care a condus 15 ani asociația.

Prezent la acțiune, Florin Bogdea, în calitate de scriitor în grai și de secretar ales în rândul noului comitet de conducere, ne-a declarat că s-a ales ca locație Constantin Daicoviciu, punctul ideal de întâlnire pentru toți scriitori participanți la acțiune, care au venit din județele Timiș și Caraș-Severin, dar și din Banatul Sârbeșc.

„Poetul Ion Ghera a ales să se retragă din fruntea asociației din motive personale, la vârsta domniei sale sănătatea fiind pe primul loc, astfel că, în urma votului, Dan Liuț este noul președinte. Ca prime măsuri organizatorice, se va schimba statutul asociației, se va realiza o bază de date cu toți membrii asociației și creațiile lor și vrem să realizăm o cât mai bună promovare a activității asociației, pentru a pune în valoare tradițiile Banatului”, ne-a declarat Florin Bogdea, secretarul Asociației Scriitorilor în Grai Bănățean.

publicitate ziar expresb 1000x100
publicitate ziar expresb 1000x100
publicitate tmc 640
promovare banner maxagro
1000x200 dacus 02

Asociația Scriitorilor în Grai Bănățean editează periodic, din anul 2000, revista Tăt Banatu-i Fruncea, un titlu inspirat din cartea lui George Gârda, un pionier al graiului bănățean, imediat după Victor Vlad Delamarina, după cum spune scriitorul Ion Căliman.

publicitate si promovare online banner maxagro
publicitate tmc 640
publicitate Timisoara banner maxagro