Precizările medicului Virgil Musta după ce a fost achitat definitiv în dosarul de instigare la abuz

medicul virgil musta, achitat definitiv de acuzatiile de abuz in serviciu si instigare
Stiri Timisoara si Resita banner cu energie geotermala

Curtea de Apel Timișoara a dat sentința în 21 iunie. 

Medicul Musta, principalul comunicator al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara în perioada pandemiei de covid, a fost trimis în judecată în noiembrie 2022 cu acuzația de abuz în serviciu și instigare. Anchetatorii arătaseră că Musta ar fi convins trei asistente de la spital să își încalce atribuțiile de serviciu și să preleveze teste covid contra cost în beneficiul firmei private a medicului, M Profilaxis. Prejudiciul adus spitalului, potrivit DNA, aproximativ 12 mii de lei.

CITEȘTE ȘI: Medicul Virgil Musta, trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu. Ce a făcut în plină pandemie de Covid-19?

Instanța s-a pronunțat definitiv în urmă cu câteva zile, achitându-l pe Virgil Musta de acuzațiile aduse. Medicul a transmis marți câteva precizări cu privire la dosarul său.

Musta se întoarce cu explicațiile la luna iulie a anului 2020 când exista o cerere foarte mare de testare PCR, contra cost, pentru depistarea covid, iar laboratoarele acreditate din Timișoara nu mai făceau față. În plus, continuă medicul, spitalul la care este angajat, „Victor Babeș”, nu avea resurse financiare pentru a cumpăra testele și materialele necesare testării contra cost, nici posibilitatea fiscalizării testelor.

Stiri Timisoara promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

„În acest context a început colaborarea dintre SC M Profilaxis și Spitalul V. Babeș, printr-un contract perfect valabil, în care SC M Profilaxis punea la dispoziție materialele necesare testării și efectua recoltările, laboratorul Spitalului V. Babeș prelucra probele, iar cea mai mare parte din profit mergea la spital. Din profitul realizat SC M Profilaxis a efectuat peste 300 de teste gratuite pentru instituțiile statului amintite (n.r, CJAS Timiș, Serviciul Rutier IPJ Timiș, Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara), pentru ca activitatea acestora să poată continua.”, a transmis medicul infecționist Virgil Musta.

Doctorul spune că cele trei asistente (care lucrau în ambulatoriul spitalului) acuzate și ele de DNA de abuz în serviciu ajutau personalul firmei Profilaxis în timpul liber, exercitându-și atribuțiile la spital în intervalul orar 7-10. „Acest ajutor DNA l-a considerat abuz în serviciu, neînțelegând că era o stare de spirit în care toți doream să fim folositori.”, a explicat Musta.

„Ambele instanțe au arătat că acuzațiile de abuz în serviciu nu se susțin conform legislației, ca atare nu există nici instigare la abuz în serviciu. În ceea ce privește prejudiciul, spitalul, care a câștigat o sumă importantă de lei prin acest contract, a și specificat că nu a fost prejudiciat.”, a concluzionat Musta.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/