Teatrul timișorean Basca, pentru prima dată cu o stagiune la Cracovia

spectacol teatrul basca timisoara
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Stagiunea de teatru și film Teatrul Basca în Polonia: „Libertatea în mișcare” are loc în perioada 2-8 iulie.  

Actori, regizori și artiști din România se pun în mișcare pentru a prezenta spectacolul de teatru „Animal Crossing” și filmele documentare INVIZIBIL #portret de artivist și Artist.parcurs ideal. În cadrul stagiunii se va organiza și o expoziție de portrete ale artiștilor din comunitatea Teatrului Basca. Toate momentele artistice selectate fac parte din programul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

La acestea se adaugă și o dezbatere despre importanța accesibilizării culturii și incluziunea în societate, prin artă, a grupurilor sociale marginalizate, alături de regizoarea Roxane Borgna (Franța) și directoarea Teatrului Basca, Ana-Maria Ursu (actor și regizor), precum și partenerii proiectului Stagiunea Teatrul Basca în Polonia: „Libertatea în mișcare”.

„În Timișoara, dar și în România, suntem cunoscuți pentru modul în care expunem în creații artistice problemele reale cu care se confruntă societatea, pentru că vorbim pe înțelesul tuturor despre libertate, accesibilizare, incluziune, solidaritate, dialog și diversitate. Acum avem șansa să aducem și în fața publicului polonez câteva dintre proiectele noastre cele mai apreciate în cadrul programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, alături de parteneri locali cu reputație culturală semnificativă. Pentru noi este începutul unei colaborări de lungă durată prin care intenționăm să ajungem la publicul multicultural din Cracovia și să îi încurajăm să vină ulterior și în Timișoara”, a declarat Ana-Maria Ursu, directoarea Teatrului Basca. 

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Programul stagiunii

  • 2 iulie, ora 18 (Biblioteca Voievodală Publică din Cracovia, str. Rajska 1, sala 247) – proiecția filmului documentar INVIZIBIL #portret de artivist (29 min., regia Roxane Borgna și Laurent Rojol, Franța), însoțită de o expoziție de portrete ale actorilor din comunitatea Basca surprinse de artista fotograf Diana Bilec și un atelier despre importanța culturii accesibile.

Proiecția va fi urmată de o discuție despre rolul artiștilor în accesibilizarea culturii în teatru, film, arte vizuale, legătura și responsabilitatea lor în rezolvarea problemelor sociale care ne înconjoară.

  • 3 iulie, ora 18 (Biblioteca Voievodală Publică din Cracovia, sala 53) – proiecția filmului documentar Artist.parcurs ideal (72 min., regia Roxane Borgna și Laurent Rojol, Franța).

Proiecția filmului va fi urmată de o discuție despre oportunitățile tinerilor absolvenți de teatru și film de a-și găsi propriul drum, așa cum și-l vizualizează în viitor.

  • 7 iulie, ora 19 (Cricoteka – Centrul de Documentare a Artei lui Tadeusz Kantor, str. Nadwiślańska 2-4, 30-527, Cracovia) – spectacol de teatru Animal Crossing în aer liber.
  • 8 iulie, ora 18 (Cricoteka)- spectacol de teatru Animal Crossing

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Toate evenimentele sunt traduse și subtitrate în limba polonă și engleză.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/