Cu buldozerul în noi construcții ilegale din Timișoara

constructie ilegala demolata la timisoara 1

Primăria Timișoara a intrat cu buldozerul în câteva construcții ilegale realizate pe domeniul public al orașului.

Primăria Timișoara a reușit să recupereze încă un teren. De data aceasta, este vorba de o parcelă aflată în zona Blașcovici, care până astăzi a fost ocupată de câteva construcții ilegale. Acestea au fost puse la pământ cu buldozerul, în urma unei dispoziții a primarului Dominic Fritz.

Marți dimineața, echipele Primăriei Timișoara s-au deplasat în cartierul Blașcovici, pe strada Semicerc, unde un teren public de aproape 2.000 mp a fost ocupat ilegal de o familie care și-a făcut casă aici. Aceștia au început acum mai bine de zece ani să ocupe terenul treptat, începând cu câteva construcții improvizate și în final au ridicat o casă cu mai multe anexe și au îngrădit curtea cu o mare poartă de fier. Din primele declarații ale unuia din locatari de la fața locului reiese că acestea deține mai multe proprietăți la Timișoara. Domiciliile locatarilor sunt, după primele verificări, declarate în Belgia”, a informat Primăria Timișoara.

Primăria a început luni demolarea tuturor construcțiilor, niciuna nefiind autorizată sau intabulată, pentru a elibera terenul aflat în proprietate publică.

Aici avem de a face cu o metodă care din păcate a funcționat în trecut – un teren al orașului e ocupat aparent temporar de oameni care sunt aparent cazuri sociale, dar situația devine permanentă și construcțiile din ce în ce mai serioase. Astăzi transmitem un semnal clar că nu mai acceptăm astfel de metode. Timișoara are un sistem de locuințe sociale, care chiar dacă ar fi insuficient, terenurile orașului nu pot fi acaparate de cei care au cel mai mare tupeu”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

constructie ilegala demolata la timisoara 2

Primăria Timișoara a mai recuperat un teren

De față a fost și o echipă a Direcției de Asistență Socială pentru a urmări situația copiilor prezenți pe terenurile respective.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Primarul Dominic Fritz a emis o dispoziție de demolare pentru a recupera terenul în data de 23 mai 2024. Familia care ocupa terenul a încercat să oprească aplicarea dispoziției în instanță, dar acțiunea a fost respinsă de Tribunalul Timiș”, a transmis Primăria Timișoara.

În ultimele luni, mai multe proprietăți ale orașului au fost recuperate. Printre acestea se numără un hectar de teren pe malul Begăi, str. Cezar între Bulevardul Loga și Parcul Copiilor, un spațiu verde generos pe Calea Aradului și un teren pentru parcare în Badea Cârțan.

constructie ilegala demolata la timisoara 5

În timpul operațiunii de demolare au fost prezenți mai mulți polițiști locali

constructie ilegala demolata la timisoara 4

Construcțiile ilegale au fost puse la pământ cu buldozerul

constructie ilegala demolata la timisoara 3

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/