Prea puțini internați și prea multe zile de spitalizare la Județeanul din Reșița!

Nicolae Drăgan, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, a radiografiat cea mai mare unitate medicală din Caraș-Severin și a pus un diagnostic care arată clar percepția cărășenilor despre Spitalul Județean de Urgență din Reșița.

Plicurile cu bani plimbate pe holurile spitalului și calitatea îndoielnică a serviciilor medicale prestate de unii dintre oamenii în halate albe i-au afectat grav imaginea, astfel că, astăzi, când lucrurile s-au mai schimbat în bine, oamenii care au alte variante continuă să ocolească Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Cel puțin așa dau de înțeles cifrele prezentate de Nicolae Drăgan într-un dialog cu Express de Banat. „La Spitalul Județean problema nu e că managerul sau Consiliul Județean nu sunt în stare. Problema în momentul de față este foarte complexă. La numărul de angajați care îl are, peste 1000, cam 1100, este unul dintre cei mai mari angajatori din Reșița în momentul de față. Sistemul, Ministerul Sănătății și noi, Casa, a creat un tarif. Noi suntem niște contractori de servicii, Casa Județeană de Sănătate, și avem un tarif pentru spital. O internare noi o plătim către spital cu 1.500 de lei”, a explicat Drăgan. Numai că, toată lumea din sistem se plânge că acești 1.500 de lei pentru fiecare caz rezolvat ar fi insuficienți. Parțial adevărat, după cum spune Drăgan. Aici intervin problemele de imagine pe care spitalul de are din trecut, care duc la ocolirea lui pe cât posibil, și timpul de rezolvare al unui caz.

„Nu dau sfaturi, nu îmi permit, nu îmi permite nici funcția pe care o am, dar de ce să țin un om internat 8 zile pentru o boală, când pot să-l țin internat doar 4?! Medicul decide. Medicul trebuie să gândească și înspre binele spitalului. Nu mă duc ca medic acolo și nu mă interesează că-l țin 12 zile! E complexă problema, mă repet. În plus, câte cazuri avem contractate prin Casă pe lună?! 2.200 de internări trebuie să facă ei, nu e exemplu, așa este. Deci, 2200 de internări trebuie să facă ei pe lună. Trei luni ei nu au reușit să facă aceste internări, ei în trei luni nu au luat bani de la Casă vreo 2,4 milioane de lei. Deci, ei teoretic poate să-mi încaseze mie 2.200 înmulțit cu 1.500 de lei. Ei dacă încasează 1.900 X 1.500, aici se dovedește incapacitatea spitalului de a interna. Cuvântul folosit în sistem este adresabilitate”, a explicat Nicolae Drăgan.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/