Au orientat Semenicul spre milioanele de euro de la Ministerul Turismului și forțează reabilitarea ruinelor lui Gruia Stoica!

Hurduzeu, Popa și Blaga continuă demersul lor comun pentru dezvoltarea domeniului schiabil care va cuprinde întreaga zonă alpină Semenic. Terenul e pregătit pentru accesarea de fonduri!

Consilierii județeni au aprobat în unanimitate, la propunerea lui Silviu Hurduzeu, completarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin 124/2015 privind strategia de dezvoltare durabilă a județului 2015-2020, după ce, același lucru îl făcuseră și aleșii locali din Reșița. „Există un parteneriat la nivelul județului Caraș-Severin, între trei UAT-uri, Consiliul Județean, Primăria Reșița și Primăria Văliug, de colaborare pentru dezvoltarea turismului în zona Crivaia-Văliug. Acest parteneriat a fost aprobat printr-o hotărâre anterioară. În acest moment, pentru a putea accesa bani aflați în cadrul proiectelor de dezvoltare turistică de la Ministerul Turismului, e nevoie de modificarea acestei strategii. Strategie de dezvoltare a județului ce a fost aprobată în 2015”, a declarat președintele CJ.

Principalul scop al acestei asocieri este dezvoltarea infrastructurii. Odată pusă la punct, Silviu Hurduzeu este convins că actualele ruine de pe Semenic vor intra într-un amplu proces de reabilitare, deoarece nu are nimeni interesul să aibă în proprietate așa ceva, în condițiile în care la câțiva metri mai încolo se vor câștiga bani frumoși. „Evident că unitățile de cazare din acea zonă nu sunt suficiente și cele care sunt nu se ridică la nivelul dorit, chiar unele se află în paragină, dar acest lucru nu mai depinde de Consiliul Județean. Eu sunt convins că, dacă acest proiect între cele trei UAT-uri va fi demarat, vor fi suficienți investitori în zonă care vor deschide noi unități hoteliere sau vor încerca să le reabiliteze pe cele existente. Dar în domeniul hotelier, chiar nu va fi interveni Consiliul Județean Caraș-Severin. Noi dorim ca prin acest parteneriat, prin acest proiect, să dezvoltăm infrastructura, pentru unitățile de cazare cred că vor fi investitori în momentul în care se va rezolva această problemă a infrastructurii”, a mai spus Hurduzeu.