Prea puține locuri ocupate la „Eftimie Murgu”

Procentul mic de promovare de la bacalaureat atrage după sine alte probleme în învățământ. Din cauză că locurile nu au fost ocupate la facultățile din cadrul Universității „Eftimie Murgu”, perioada de înscriere s-a prelungit cu două zile.

Deși în mod normal ieri era ultima zi de înscriere la facultățile din Reșița, consiliul directorial al universității a stabilit încă două zile de în care studenţii îşi pot depune dosarele. Cu toate acestea, pe baza experiențelor din anii precedenți, vor exista încă locuri neocupate, în special la secția de inginerie: „De trei ani încoace ne confruntăm cu aceeași problemă. Locurile de la inginerie, atât la mecanică dar și la cea electrică, nu sunt ocupate de studenți” ”, explică prorectorul universității pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate, Gheorghe Popovici.  Cauza, spune acesta, ar fi faptul că elevii de la grupurile școlare tehnice din Reșița, principalii candidați ai acestor secții, nu mai promovează bacalaureatul.

Bătaie pe locurile de la Drept European

Pe când la inginerie suflă vântul, noua secție introdusă de anul acesta în cadrul universității, are priză la studenți. Locurile de la Drept European au fost ocupate rapid chiar din prima sesiune de înscrieri. Iar bătălia a continuat și în toamnă, când mai mulți elevi și-au exprimat dorința de a urma cursurile acestei facultăți.

Cele zece locuri rămase neocupate pe toamnă au avut mare solicitare din partea viitorilor studenți, cu toate acestea doar 50 vor studia în anul universitar ce urmează Dreptul European: „Deși în toamnă au fost mulți elevi care au depus dosarul pentru această secție, locurile nu au putut fi suplimentate, secția fiind în primul an de probă”, explică Gheorghe Popovici.