Copiii, în vizorul poliției județene

Dacă ieri a fost ziua dedicată prevenirii delicvenței juvenile, astăzi poliția județeană se deplasează în școli și într-un centru de plasament pentru a dezbate modalitățile de prevenire a victimizării infantile.

A doua zi din săptămâna prevenirii criminalității aduce în prim plan problema copiilor ce ajung victime. Fie că este vorba despre situații mai puțin grave cum ar fi riscurile folosirii internetului, fie despre situații delicate în care sunt implicați cei abuzați sexual sau care ajung pe mâna traficanților de minori, autoritățile locale doresc să informeze copiii despre situațile la care sunt expuși.

Astfel, astăzi Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin își trimite reprezentații atât în școlile din județ, cât și în Centrul de Plasament „Speranța”. Prevenirea absenteismului școlar va fi subiectul de dezbatere în școli al polițiștilor județeni, în cooperare cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin și a Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului.

leader board 728 x 90 px

La Centrul de Plasament „Speranța” din Reșița, autoritățile locale doresc să prezinte copiilor problema victimizării minorilor instituționalizați. Din cauza numeroaselor pericole, de care copiii de cele mai multe ori nu sunt conștienți, poliția județeană ia atitudine și dorește să-i informeze despre principalele situații cu care s-ar putea confrunta.