Cum pune Electrica bețe-n roate

Locuitorii din orașul Oravița așteaptă ca angajații furnizorului de curent să se întoarcă din concediu, ca să poată primi apă în permanență, în sistem centralizat. Autoritățile locale au plătit suma pe care SC Electrica a cerut-o, însă avizul de regularizare întârzie să fie emis.

„După ce am plătit 57.000 de lei la Electrica, firma Electroechipament nu are acces nici acum în instalațiile lor. Un angajat a luat contractele și a plecat în concediu. Vedeți ce probleme are primăria, atunci când vine vorba despre alimentarea cu apă. Sumele de bani sunt în contul societății de două săptămâni și nici la ora actuală aceasta nu a emis avizul de regularizare, astfel încât executantul să poată intra în instalații și să facă lucrarea. Asta durează două zile, efectiv”, a declarat Eugen Neda, viceprimarul orașului Oravița. În timp ce angajații de la Electrica uită documentele prin sertare, localnicii sunt obligați să îndure situația actuală și să primească apă cu porția.

Până una alta, pe data de 4 octombrie, reprezentanții Băncii Mondiale se pregătesc de o nouă vizită la Oravița, iar dacă problema avizului de rebranșare emis de Electrica se rezolvă, atunci noul sistem de alimentare cu apă ar putea fi pus în funcțiune la 15 octombrie. Proiectul constă în instalarea a trei kilometri de conductă, iar sursa de apă este o fostă galerie de mină. „E necaz că în partea de sus a orașului, alimentarea se face după program, dar problemele se vor rezolva odată ce noul sistem este pus în funcțiune. În perioada de secetă, apa va fi oprită doar pe timpul nopții, dacă este cazul”, a adăugat viceprimarul orașului.