Spitalul din Caransebeș are director nou

Două zile de probe scrise și orale au stabilit un nou director al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș. Medicul Gheorghe Borcean a fost înlăturat de la postul de conducere al spitalului de către un chirurg din Cluj.

Vineri și luni au avut loc probele scrise, orale și proba de management pentru desemnarea unui manager al spitalului din Caransebeș. Cei doi candidați înscriși au fost evaluați de către o comisie formată din reprezentanții primarului, reprezentanții Consiliului Local Caransebeș și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin. În urma evaluării, comisia a hotărât că spitalul are nevoie de un nou manager în locul medicului Gheorghe Borcean, postul fiind acordat medicului Horia Radu.

Comisia a constatat că medicul Horia Radu, chirurg la Clinica Universitară de Chirurgie a Universității de Medicină și Farmacie din Cluj, îndeplinește condițiile pentru a avea un mandat de manager începând din perioada următoare pentru 12 luni, până în luna septembrie 2013”, explică primarul municipiului Caransebeș, Marcel Vela.

Noul manager trebuie să se lupte cu datorii de peste 30 de miliarde

Începutul nu este unul ușor pentru chirurgul clujean în noua sa funcție de manager. Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș se luptă cu datorii de peste 30 de miliarde către furnizori. De asemenea, instituția are nevoie de numeroase modernizări și de rezolvarea unor probleme edilitare până la serviciul hotelier pentru pacienții internați.

Chiar dacă situația actuală nu este deloc roz, noul manager Horia Radu nu se va lupta singur cu morile de vânt. Primarul Marcel Vela promite că îl va susține pe medicul chirurg pentru ca acesta să se poată calibra pe proiectul său de management: „Primăria municipiului Caransebeș are un proiect în derulare pentru dotarea spitalului cu aparatură modernă și reabilitarea unor săli. Totodată, noul manager are susținerea noastră în acest domeniu și nu în ultimul rând are parte de o echipă de cadre medicale, de corp medical de excepție, profesioniști, care fac cinste municipiului Caransebeș și Banatului de Munte”, explică Vela.

De ce un medic clujean la Caransebeș

Horia Radu este unul din pionierii în medicina laparoscopică din România, cel care în 1992 a adus prima casetă didactică din Franța studenţilor de la medicină din Cluj pentru a dezvolta această nouă metodă. Prim autor al unui tratat de specialitate, operează anual de 15 ani în Franța, alături de profesori eminenți, la Clinica Universitară din Toulouse.

O poveste frumoasă se ascunde în spatele mutării clujeanului în oraș. O pacientă din Caransebeș a fost salvată de cancer în Cluj de către medicul Horia Radu. Pe timpul spitalizării pacientei , fiica acesteia a vizitat-o destul de des, întâlnindu-se în repetate rânduri cu medicul mamei sale. Între cei doi s-a înfiripat o frumoasă poveste de dragoste ce l-a determinat pe medic să își părăsească orașul natal pentru a locui în orașul de pe Sebeș și Timiș. Acum, cei doi sunt căsătoriți și au un băiețel, iar medicul clujean s-a îndrăgostit pe loc de peisagistica Banatului Montan, locul în care dorește să își construiască un viitor.

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. florin says:

    mai se intampla si minuni la caransebes