Prea puţine cereri de locuinţe ANL pentru medici în Reşiţa! „Ministerul impune un număr mai mare de cereri pentru a demara construcţia“!

Direcția de Sănătate Publică Caraş-Severin spune că mai este nevoie de cereri din partea medicilor, farmaciștilor și personalului medical care doresc locuințe de serviciu pentru ca municipalitatea din Reșița să poată începe construcția unui bloc cu locuințe ANL.

„Spre deosebire de programul clasic, în cazul medicilor și a celorlalte categorii medicale, nu există limită de vârstă, putând depune cerere și cei ce au depășit 35 de ani. Ministerul și Compania Națională de Investiții cer, totuși, un număr mai mare de cereri – deși noi înțeleseserăm inițial că sunt suficiente 16 – pentru a demara construcția cel puțin a unei scări de bloc”, spune Dănilă Miloș, directorul DSP Caraș-Severin.

Conducerea instituției spune că, din cauza lipsei locuințelor de serviciu, foarte mulți medici buni pleacă din oraș sau, în cazul celor la început de drum, deși ar fi tentați să profeseze la Reșița, sunt descurajați de lipsa locuințelor de serviciu.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Eu fac naveta de 4 ani, în primii ani am stat la Reșița, dar chiria pentru un apartament cu condiții decente ajunge la cel puțin 200 de euro lunar, așa că am ales să fac naveta”, explică dr. Cristian Ciuracu (foto), medic specialist psihiatrie. Ciuracu spune că a avut colegi care erau siderați de prețul mare de închiriere al unui apartament decent în oraș și spune că tocmai de aceea este unul dintre cei 20 de doctori care au depus deja cererea pentru ANL la DSP.

Cu toate acestea, mai este nevoie de încă pe atâtea cereri pentru ca Primăria Reșița, prin Agenția Națională pentru Locuințe, să poată demara construcția.