„Prea pare a scenariu ceea ce se întâmplă în județul Caraș-Severin”

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, s-a întrebat dacă este sau nu corect ca un candidat care vrea să câștige șefia Consiliului Județean și susține mereu că iubește Caraș-Severinul să aibă sediul companiei sale în alt județ. Întrebarea îl viza pe liberalul Romeo Dunca, cel care este unul dintre aspiranții la fotoliul de președinte al instituției județene.

„N-am cum să nu văd, pentru că am venit din Timișoara și am trecut pe lângă firme mari pe care scria «Dunca Expediții». Timișoara este în Timiș. Taxele și impozitele acelor firme se plătesc în Timiș, nu în Caraș-Severin. Buletinele făcute recent, sigur, la socrul lui Nelu Popa, acasă la Câlnic, arată un lucru. Arată că poți să fii un foarte bun om de afaceri, pentru asta meriți toate felicitările, dar cred că este momentul să facem o separare între un om politic care vrea să facă politică și un om de afaceri. Lucrurile astea, cel puțin în România la acest moment, trebuie separate. Am convingerea că cetățenii din Caraș-Severin sunt oameni mândri. Eu sunt cărășean, sunt mândru că sunt cărășean, pentru mine acasă este Carașul, unde vin la mama. Suntem oameni mândri și ne alegem oameni ai locului”, a ținut să precizeze liderul PSD.

O altă nedumerire exprimată de prim-vicepreședintele PSD se referă la o situație ce aduce a scenariu, în care lucrurile par să se lege între candidații liberali aflați în curse electorale pentru primării și Consiliul Județean.

„Știu că pot să fie tot felul de situații, în tot felul de momente speciale, dar prea pare a scenariu ceea ce se întâmplă în județul Caraș-Severin. Prea pare că e pe repede înainte ce se întâmplă. Buletin de Caraș făcut recent, nu contează unde, aia e așa… o faptă inedită. Prea se leagă lucruri de afaceri pe care le știți cu toții, care se desfășoară sau vor a fi desfășurate în județul Caraș-Severin. Din câte știu eu, există și asocieri între Consiliul Județean Caraș și o firmă, Nordica, dacă nu mă înșel, deținută de domnul Dunca. Nu știu dacă a avut profit în toți acești ani. Asta știți dumneavoastră mai bine. Sigur că există cabane pe Muntele Mic care trebuiau a fi dărâmate de vreun an jumate prin decizii ale instanței. Sigur că toate aceste lucruri creează o suspiciune”, a mai spus Sorin Grindeanu.

(E)