Consiliul Județean Caraș-Severin și-a îndeplinit integral obligațiile pe Muntele Mic

Referitor la afirmațiile apărute în social media și preluate de mai multe publicații online, reprezentanții Consiliului Județean au venit cu lămuriri.

1.Sunt 7 membrii în Comisia de selecție a ofertelor culturale, domnul consilier județean Nicolae Grindeanu este președintele acesteia, iar condițiile de acordare a finanțării sunt parte a unui regulament aplicabil tuturor  solicitanților. Un dosar incomplet este respins, iar o excepție în acest caz, chiar dacă este vorba de Fundația Culturală Jazz Banat, reprezentată prin domnul Marius Giura, ar fi însemnat o încălcare a legii.

2.Asocierea, din 2014, a Consiliului Județean Caraș-Severin cu SC Nordica Turism SRL a avut drept scop dezvoltarea turismului și a activităților de agrement în zona Muntele Mic, instituția județeană asumându-și finanțarea pentru îndeplinirea a două obiective. Este vorba de: realizarea racordului electric la punctul de transformare de pe Muntele Mic, estimată la valoarea de 88.000 euro, fără TVA și realizarea unei parcări pe marginea drumului existent și efectuarea de operațiuni de întreținere a drumului, cu o valoare estimată de 10.000 euro, fără TVA.

Valoarea totală estimată a obiectivelor asumate de către Consiliul Județean Caraș-Severin a fost de 98.000 euro, fără TVA și nu reprezintă o datorie către partenerul SC Nordica Turism SRL.

Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat Caraș-Severin, a decontat, în 2016, valoarea de 110.806,46 lei, TVA inclus, reprezentând contravaloarea facturii emise de SC Nordica Turism SRL pentru realizarea racordului electric. Racordul electric a fost efectuat în baza unui contract încheiat între E-Distribuție Banat SA și SC Nordica Turism SRL. În acest sens, obligația ce revenea Consiliului Județean Caraș-Severin de a asigura racordul electric a fost îndeplinită integral.

Amenajarea parcării „La stână” s-a făcut, prin grija Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, în anul 2018. Valoarea lucrărilor de amenajare a fost de 45.767,40 lei, TVA inclus, obiectivul fiind finalizat. De asemenea, DDJ Caraș-Severin a executat și lucrări de întreținere curentă și comună pe DJ 608A, tronsonul Telescaun – Muntele Mic.

În sensul celor de mai sus, Consiliul Județean Caraș-Severin și-a îndeplinit în mod corespunzător obligațiile asumate prin contract, iar Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin efectuează, permanent, lucrări curente de întreținere a infrastructurii rutiere de acces și servicii de deszăpezire, pentru a se asigura condițiile corespunzătoare de trafic în zonă.

(E)