Ioan Crina: „Tramvaiul va fi o pacoste pentru Reșița”

Fostul viceprimar al Reșiței din mandatul 2012-2016, Ioan Crina, este de părere că reintroducerea tramvaiului nu reprezintă, din punct de vedere economic, o soluție pentru transportul public de călători din municipiul reședință de județ. În opinia sa, va fi o investiție nerentabilă, așa cum este și în Timișoara.

Prezent în redacția Express de Banat, Crina a dorit să lămurească unele aspecte din actualul mandat al Consiliului Local Reșița referitoare la achiziționarea unor active.

„Am văzut că în ultima perioadă domnul Popa bate șaua și pe asta, problema cu tramvaiele. Noi, PSD-ul, după cum ați observat, nu facem o opoziție din asta pot să-i spun chiar idioată, genul: «domnule, orice vine de la el nu e bine». Atunci au fost câteva probleme la care noi ne-am opus. De exemplu, ne-am opus cumpărării depoului pentru tramvai. Dar de ce? Pentru că nu s-a mai întâmplat, eu cel puțin n-am mai auzit, tu, administrație, să-ți faci evaluarea, celălalt care vinde să-și facă evaluarea, evaluarea ăluia să fie mai mare și tu, administrație, să faci hotărâre să plătești prețul cel mai mare. Nu se poate. Eu nu știu cum a trecut chestia asta de Curtea de Conturi. Și, până la urmă, colegii au votat lucrul acesta. Eu n-am văzut așa ceva vreodată ca eu, autoritate publică, să vreau să cumpăr, să-mi fac evaluarea, tu vânzător să-ți faci evaluarea și eu să-ți dau prețul cerut de tine. Ăsta a fost motivul principal. Al doilea motiv au fost tramvaiele. Deci tramvaiul va fi o pacoste pentru Reșița. Niciodată nu va fi rentabil, nu se poate să fie rentabil. Uitați-vă la Timișoara care are o rețea. Întrebați Timișoara să vedeți dacă partea de transport comun a tramvaielor este rentabilă. E rentabil unde e doi euro, la Stuttgart, nu doi lei, la Reșița”, a explicat fostul viceprimar.

(E)