Prânz cu preparate tradiționale din Banat servit în gospodăria unei ciobănițe din Timiș

Se pregătește o nouă ediție a evenimentului Banat Brunch în județul Timiș. Turiștii sunt așteptați sâmbătă, 3 iulie, în gospodăria unei ciobănițe din Margina pentru a degusta preparate tradiționale, iar apoi vor admira biserica de lemn din localitate.

În județul Timiș continuă seria evenimentelor gastronomice Banat Brunch într-o nouă locație inedită. Astfel, sâmbătă, 3 iulie, începând cu ora 11.00, mâncăruri tradiționale vor fi servite de către turiști la „Stâna la fântână” din localitatea Margina, la nr. 83. Concret, acțiunea este organizată în gospodăria unei ciobănițe din Sibiu, stabilită împreună cu familia demult în Banat.

Turiștii care vor participa la Banat Brunch sunt așteptați cu un meniu care cuprinde, printre altele, ciorbă de miel, ceaun cu carne de porc și mămăliguță, bulz, drob de miel, pâine de casă, brânză și urdă cu verdețuri, plăcinte cu urdă și cu cireșe și se vor răcori cu socată și limonadă din flori de salcâm.

De asemenea, în gospodăria ciobăniței, turiștii vor învăța să adune oile și să le aducă acasă și pot participa la un atelier de opincărit.

Între orele 13.00 și 15.00 este planificată și o vizită la biserica de lemn din Margina. La final, turiștii pot cumpăra de la producători locali produse lactate, miere, dulcețuri și siropuri.

Taxa de participare la evenimentul Banat Brunch este de 100 lei. Mai multe informații puteți găsi AICI!