Povestea unui campion mondial! Căpitanul Cosmin Ilie, pompierul cu 7 medalii la atletism [FOTO/VIDEO]

România se mândrește cu un campion din Caransebeș! Căpitanul Cosmin Ilie s-a întors de la Los Angeles cu 7 medalii obținute în tot atâtea probe la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor.

La începutul lunii august, comandantul Detașamentului de Pompieri Caransebeș a făcut istorie la Los Angeles. Cosmin Ilie a participat la 7 probe de atletism în cadrul Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor (7 – 16 august), de unde s-a întors cu tot atâtea medalii. Caransebeșeanul de 40 de ani a făcut sport de performanță, mai exact lupte libere și este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport.

„Performanțele nu sunt de ici, de colo. Vorbim strict de timpii obținuți, nu neapărat de medalii. În ultimele două luni, considerând că am deja pregătirea necesară, am făcut pregătire doar pentru probele de 400 și 800 de metri”, mărturisește Cosmin Ilie.

Pompierul a obținut câte o medalie de aur la probele de 400 m (cu timpul de 53,74 secunde) și 800 m (2,03 minute), câte o medalie de bronz la săritura în lungime (cu un rezultat de 6,1 m) și la cursa de 100 m (12,45 secunde), acolo unde norocul a fost de partea lui Cosmin Ilie, pentru că unul dintre concurenți a făcut ruptură musculară și astfel a obținut a treia poziție. Gugulanul a primit argintul de 3 ori: la ștafetele de 4 x 100 m și 4 x 400 m, respectiv la triplusalt, cu 11,46 m.

YouTube video

„Medaliile de aur le-am obținut la probele pentru care m-am și pregătit și pentru care m-am dus acolo. Celelalte sunt bonus. Eu așa le-am numit, pentru că nu am făcut o pregătire strictă pentru ele. N-am forțat foarte mult nici la săritura în lungime, nici la triplusalt, pentru că, în ultimele luni, acuzam dureri la ligamentul achilian, ceea ce nu mi-a permis să fac sărituri. De asta m-am și pregătit mai mult pentru probele de 400 m și 800 m, care nu implică neapărat foarte mult alergarea pe vârfuri”, povestește campionul.

1000x100 casa brutarului

Românul de aur recunoaște că nu a avut o „misiune” ușoară la Los Angeles. „Competiția a fost complicată, pentru că a fost destul de scurtă. Am ajuns duminică și marți am concurat. Fusul orar și temperatura au înăsprit și ele condițiile. Una peste alta, eu sunt mulțumit. Și vorbesc strict de performanță. Să ținem cont că eu sunt pompier, nu sunt sportiv de performanță”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157685545522113″]

Ca susținere financiară, cea mai mare implicare a avut-o Asociația Sportivă Nera, campionul caransebeșean declarând că nu poate vorbi despre alte instituții. În ceea ce privește participarea la următoarea ediție a Jocurilor Mondiale, care va avea loc peste 2 ani, Cosmin Ilie nu a luat încă o decizie. Deocamdată, se bucură de rezultatele obținute. „Nu știu dacă voi mai participa și peste 2 ani. Vreau doar să fiu sănătos”.

Meritele i-au fost recunoscute și de Instituția Prefectului Caraș-Severin, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Matei Lupu, acordându-i astăzi o plachetă. „Vă felicit, domnule căpitan! Ca prefect al județului Caraș-Severin, vreau să spun că mă mândresc cu tine! Mă mândresc că faci parte din ISU Caraș-Severin și că am posibilitatea să felicit un campion și, ca recunoștință pentru acest lucru, vreau să îți ofer o plachetă făcută de Instituția Prefectului pentru tine care să te energizeze mai mult, să câștigi și mai mult”.