Caransebeșul bifează încă o reușită medicală! Degetul unui pacient, salvat de la amputare!

Un bărbat a fost la un pas să își piardă degetul în timp ce încerca să repare motorul unui tractor. Șansa lui a stat în mâinile medicului Singh Bhupinder de la Spitalul Municipal Caransebeș, cel care are la activ mai multe operații de succes.

Un bărbat de 47 de ani era cât pe ce să rămână fără ultima falangă a degetului arătător de la mâna dreaptă în timp ce repara motorul unui tractor. Mai exact, omul a ajuns vineri, 18 august, la Spitalul Municipal Caransebeș cu o parte a degetului susținută doar de piele. Motorul i-a tăiat omului atât vasele de sânge, cât și osul, astfel încât intervenția chirurgicală a fost o provocare pentru echipa medicală a spitalului.

Doctorul Singh Bhupinder, specialist în chirurgie reparatorie, a făcut tot posibilul pentru a-i salva omului degetul. Operația a fost un succes desăvârșit, pentru că, la doar câteva zile de la intervenție, degetul pacientului a redevenit funcțional, evoluția sa fiind una bună, susțin reprezentanții spitalului. „Este prima intervenție chirurgicală de acest fel cu grad de reușită maximă, care s-a efectuat în instituțiile medicale din zonă”, mai spun aceștia.

Medicul Singh Bhupinder nu se află la prima operație de excepție. Acesta a reușit să îi redea unui alt caransebeșean vederea, după ce l-a operat de bleferospasm, o contracție anormală, necontrolată a pleoapelor. Practic, înainte de operație pacientul trebuia să depună un efort semnificativ pentru deschiderea ochilor, iar de cele mai multe ori reușea asta doar cu ajutorul degetelor.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat în toată firea a deschis ochii pentru prima oară la Spitalul Municipal Caransebeș