Povestea primului Dracula de la Hollywood, folosită pentru atragerea turiștilor în Banat

timisoara 2023
po 1000x100px (3)
whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
explo 1000x200

Banatul ar putea deveni o destinație cel puțin la fel de atractivă precum Transilvania. Cel puțin asta spun specialiștii în turism, care vor profita de anul titlului ca să îi atragă în regiune pe cei pasionați de călătorii.

Specialiștii în turism sunt de părere că titlul de Capitală Europeană a Culturii este un cârlig important cu care îi putem atrage pe cei pasionați de călătorii în Timișoara, capitala Banatului, ca de altfel, în întreaga regiune.

„Nu ne dorim mai mult străinii decât românii, ni-i dorim în egală măsură. Doar că la români plecăm de la ceva normal, ei au venit și vor veni. În ceea ce îi privește pe străini, vrem să aducem oameni care poate nu au mai fost aici, care poate nu cunosc Timișoara. Să vadă că e un oraș frumos, să vadă că avem oameni foarte ca lumea pentru că azi toată lumea caută să aibă și interacțiune cu rezidenții, nu doar să vadă orașul. Asta e ce ne dorim foarte mult. Să obținem pentru Timișoara o poziție clară ca destinație românească. Ne-am dori să fie una de top.”, a declarat pentru expressdebanat.ro Simion Giurcă, președintele Asociației pentru Promovarea Timișoarei.

gradina verticala

Timișoara și regiunea au suficiente resurse pentru a deveni o destinație de neratat pentru turiști. Așa că, spune Simion Giurcă, nu ar trebui să copiem chiar deloc modalitatea de promovare a turismului din Cluj sau Oradea pentru că potențialul zonei plus creativitatea oamenilor sunt cheia reușitei.

1000x100 casa brutarului
expresb 1000x100
expres banat 1000x100 (2)
tmc 640
banner maxagro
celtic transilvania 1000x100px

bela lugosi ajunge sa joace acest rol in 261 de spectacole

„Avem suficiente ingrediente, inclusiv partea noastră de Dracula. Cel mai important actor al rolului Dracula și primul Dracula din lume a fost de-al nostru, Bela Lugoși. Și a rămas în istoria Hollywood-ului, toată lumea când face referiri la Dracula ajunge și la el și atunci avem o legătură. Poate mai puțin fictivă decât Dracula din poveștile turistice. Și mai avem niște atuuri pe care le putem folosi rând pe rând și sper să avem priceperea, răbdarea și înțelepciunea să le valorificăm pe toate în acest an în care avem această expunere largă. Nu spun totală, spun largă.”, a mai explicat Simion Giurcă.

Bela Lugoși este actorul care a interpretat primul Dracula de la Hollywood. El s-a născut în 20 octombrie 1882 la Lugoj și a trăit mare parte din viață în State Unite. A murit în 16 august 1956 în Los Angeles.

În anul Capitalei, așteptările sunt ca la Timișoara să ajungă circa jumătate de milion de turiști, între care două treimi să fie străini. În ceea ce îi privește pe vizitatori, aici sunt așteptați să sosească peste un milion, în special din țările vecine, Serbia sau Ungaria.

banner maxagro
tmc 640
banner maxagro
expres banat 1000x100 (2)
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01