La Timișoara va avea loc totuși, anul acesta, o secțiune a Festivalului Enescu

festival enescu
po 1000x100px (3)

O secțiune a Festivalului George Enescu va avea loc la Timișoara, în anul Capitalei Europene a Culturii. Evenimentul va fi facilitat de Ministerul Culturii, nu de CJT, cum s-a anunțat inițial. 

„Am avut în urmă cu doi ani o promisiune a fostului ministru al Culturii, că va aduce aici în Timișoara o astfel de secțiune. Noul ministru am înțeles că a preluat și a împărtășit această dorință, însă nu vom mai fi noi, cei de la CJ, intermediari sau facilitatori ai acestei secțiuni, ci se vor ocupa cei de la Ministerul Culturii de această chestiune. Noi am avut o inițiativă să facem această secțiune inclusiv la Peștera Românești.”, a declarat Alin Nica, președintele CJT.

CITEȘTE ȘI: O secțiune a Festivalului Enescu ar putea fi găzduită de Peștera Românești, în 2023

În ceea ce privește Concertul din Peștera Românești de anul acesta, evenimentul va fi finanțat cu fonduri asigurate printr-un apel de proiecte al Centrului de Cultură și Artă Timiș, a mai anunțat Nica. Concertul a fost respins la finanțare prin programul TimCultura.

1000x100 casa brutarului

„Noi nu am tăiat finanțarea. Ea nu vine din TimCultura, unde sunt sume mai mici, ci pe call-ul de la Centrul de Cultură și Artă. E un proiect inclus în bidbook și asumat de noi, nu putem să renunțăm la el.”, a mai explicat Nica.

Foto: Facebook/George Enescu Festival