„PoveSTEA de seară” – seară de lectură pentru copii

po 1000x100px (3)

O frumoasă inițiativă de lectură online pentru copii se desfășoară la Timișoara – „PoveSTEA de seară: Împreună citim câte-n lună și în stele”.

Sfârșitul lunii martie a adus un cadou virtual copiilor. Shopping City Timișoara și Asociația Sfera Timișoarei au dat startul serilor de lectură online pentru copii: „PoveSTEA de seară: Împreună citim câte-n lună și în stele”. Din data de 20 a acestei luni, fiecare sâmbătă a fost dedicată acestora.

Sâmbăta aceasta, în 3 aprilie, copiii sunt așteptați din nou în fața ecranelor pentru ultima seară de lectură, începând cu ora 19.00. În contextul restricțiilor cauzate de pandemie, evenimentul se va desfășura fără public, în incinta librăriei BookCity, lecturile fiind transmise online. Doritorii și iubitorii de povești pot urmări transmisiunea live pe pagina de Facebook a mallului.

Printre cărțile alese pentru aceste seri enumerăm: „Minunata pălărie a lui Millie” – Satoshi Kitamura, „Cartea fără poveste” – Carolina Rabei, „Trolul Furios”- Barbara van den Speulhof, Stephan Pricken, „Ai umplut găletuța azi?” – Carol McCloud, David Messing și „Bondărel învață să zboare” – Britta Sabbag, Maite Kelly, Joelle Tourlonias.

Evenimentul este dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani. Scopul este de a crește apetitul pentru lectură. Cei mai îndrăzneți și curioși dintre ascultători sunt încurajați să pună întrebări și să intre în discuție atât cu povestitorul, cât și cu ceilalți participanți.

1000x100 casa brutarului

Reprezentanții mallului afirmă: „Prin «PoveSTEA de seară: Împreună citim câte-n lună și în stele» ne dorim să clădim, cu sprijinul Asociația Sfera Timișoarei, un proiect educațional și o platformă care să creeze punți și contexte de întâlnire în mediul online între cărți și publicul lor și care ulterior să conducă la coagularea unei comunități, a unui club de mici cititori. Pe viitor, desigur, ne dorim să ne întâlnim cu cât mai mulți cititori și în offline, în librărie.”

Serile de lectură online se numără printre inițiativele platformei de responsabilitate socială „ResponsiblyTogether”, dorind susținerea culturii și artei locale. Platforma „ResponsiblyTogether” vine în ajutorul oamenilor din întreaga lume, îndrumându-i să fie uniți pentru integritate, responsabilitate socială și pentru o dezvoltare durabilă. Obiectivele acesteia sunt: implementarea conceptului de responsabilitate socială și integritate a mediului de afaceri, dezvoltarea și creșterea afacerilor locale, regionale și naționale.

Autor: Iulia Vlad