„Povestea continuă“ la Caransebeş. Povestea divorţului politic dintre Marcel Vela şi Felix Borcean?…

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Zvonurile precum că președintele liberalilor de la Caransebeș, Felix Borcean, ar putea fi debarcat de la cârma organizației locale au fost confirmate chiar de edilul orașului. Care, însă, recunoaște absurditatea acuzelor aduse, indirect până la această oră, de cei care încă îi sunt alături fostului primar Marcel Vela.

Potrivit președintelui PNL Caransebeș, Felix Borcean, singura acuză adusă ar fi că nu a organizat ședințele Biroului Permanent Local conform regulamentului intern, deși acesta susține că un astfel de pretext este un lucru minor, care nu are cum să împiedice buna organizare a unei filiale locale.

Felix Borcean susține că este pregătit să dea piept cu membrii organizației locale și că nu este chiar așa de ușor să fie aprobate la nivel județean deciziile ce pot fi luate la Caransebeș. Cu alte cuvinte, Borcean dă de înțeles că și el se bazează pe susținere la nivel județean și lucrurile nu sunt chiar atât de simple.

Express de Banat a aflat pe surse că ședințele din BPL au fost organizate în ultima lună ba la solicitarea lui Felix Borcean, când cei care-l acuză se aflau în concediu, ba la solicitarea celor care-i contestă mai ales deciziile luate ca primar al Caransebeșului, când acesta se afla în concediu, ceea ce ar însemna că cele două tabere încă nu sunt pregătite să se confrunte faţă în faţă.

1000x100 casa brutarului

Mai mult, la ședința în care Borcean a lipsit și la care s-a luat în discuție înlăturarea lui de la conducerea organizației locale, s-a vehiculat un alt nume de membru în PNL Caransebeș care ar putea, și ar dori, să-i ia locul lui Borcean. Este vorba despre Andrei Ungur, city manager al Primăriei Caransebeș. Întrebat, Ungur ne-a declarat: „Nu comentez acest subiect! Pot să spun doar că organizația trebuie să rămână unită, consilierii – consultați în toate deciziile administrative, iar membrii PNL – respectați”.

Deși sloganul „Povestea continuă”, cu care liberalii au câștigat alegerile la Primăria Caransebeș, nu s-a confirmat la scurt timp de la instalarea lui Felix Borcean din cauza renunțării la mai multe proiecte începute în mandatul lui Vela, pe motiv de buget auster, lanțul prieteniei dintre Borcean și Vela s-a rupt ceva mai târziu: după ce primarul Felix Borcean a început să schimbe din funcție tocmai membri liberali care l-au ajutat în campania condusă de Marcel Vela. Cel mai recent exemplu este schimbarea șefei Pieței Gugulanilor, Luminița Verdeș, căreia Borcean i-ar fi reproșat apropierea de Marcel Vela. În urma acestei decizii, Luminița Verdeș a declarat că își va da demisia din funcția de secretar al PNL Caransebeș. Până la această oră, Felix Borcean ne-a menționat că nu s-a ales un nou secretar.

Despre toate aceste informații pe surse, venite dinspre organizația locală a PNL, președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Ion Marcel Vela, ne-a declarat: „Dacă sunt probleme în PNL Caransebeș, acestea se vor rezolva strict în partid, nu prin declarațiile din ziare sau de la televiziuni. Şi nici prin sfătuitorii unora, de la partidele cu care suntem în competiție de 28 de ani”.

expres banat 1000x100 (2)