„Povestea continuă” la Caransebeș. Cu intermitenţe!

Deși sloganul campaniei primarului liberal Felix Borcean, la alegerile de acum doi ani, a fost „Povestea continuă”, în realitate sloganul a rămas la faza de „poveste”, întrucât proiectele fostului primar Marcel Vela au început să cam stagneze sau chiar să fie eliminate rând pe rând. Și asta nu pentru că nu ar fi dorință, ci pentru că putința financiară l-a împins pe primarul Borcean la a renunța la unele proiecte, în special în domeniul sportului și culturii.

Cel mai recent exemplu este renunțarea la organizarea în acest an a Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală, care aducea an de an la Caransebeș artiști de pe toate continentele.

Primarul Felix Borcean a declarat public în ședința de Consiliu Local, ca o replică adusă consilierului social-democrat Gavrilă Ardelean, că nu mai susține financiar anul acesta simpozionul de sculptură. „Nu mai facem anul acesta niciun simpozion de sculptură, domnule Ardelean!”, a declarat Felix Borcean.

Întrebat de noi, directorul Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu, ne-a confirmat că în acest an nu va fi organizat Simpozionul Internațional de Sculptură Monumentală, însă a specificat că, deși nu a fost alocat buget pentru această amplă manifestare, are promisiunea edilului Felix Borcean că în acest an va putea să achiziționeze materialul pentru sculpturi, urmând ca anul viitor să organizeze simpozionul. Astfel, fondurile s-ar reduce substanțial și s-ar putea încheia ciclul de trei simpozioane în travertin.

„Din motive de alocare bugetară insuficientă, s-a convenit ca în acest an să nu mai organizăm a XVI-a ediție a simpozionului, iar anul acesta să se achiziționeze blocurile de travertin, astfel că măsurile care vor fi aduse vor fi publicate pe site-ul simpozionul, artiștii vor cunoaște materialul și vor veni cu propuneri de sculpturi în funcție de blocul de piatră ales: de 2 metri cubi, de 3 metri cubi”, ne-a declarat directorul Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu.

CITEŞTE ŞI

Sculptori de pe 3 continente se reunesc la Caransebeș pentru o nouă ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală