POVESTE DE VIAȚĂ. Când succesul vine de la 16 ani! Tabita Givoreanu – personaj de film pe micul și marele ecran

tabita la sala palatului
1000x100 (1)

Recent, reșițeanca a apărut în câteva episoade ale celui mai urmărit serial din România, „Las Fierbinți”, transmis de Pro TV, un serial de umor, cu multă autoironie și situații absurde. A participat la casting fiind selecționată pentru un rol secundar pe care l-a interpretat cu multă plăcere alături de bine-cunoscutele personaje din serialul ajuns la cel de-al 22-lea sezon. Aceasta nu a fost însă o încercare singulară.

imagini las fierbinti

Tabita Givoreanu mai are la activ două filme de lung metraj semnate de cunoscutul regizor Iura Luncașu. Este vorba despre „Ghinionistul” și „Faci sau taci”, primul film românesc ajuns pe canalul de filme Netflix. Comedia a fost filmată în zona montană din apropierea Reșiței, la Văliug, dar și la Oravița și are în distribuție multe nume cunoscute: Monica Bârlădeanu, Ana Baniciu, Horia Brenciu, Codin Maticiuc, Dorian Popa, Gheorghe Visu, Radu Gabriel și Augustin Viziru. Experiența alături de actori renumiți, nume cunoscute ale scenei, a fost deosebită pentru tânăra din Reșița. „Pe Gheorghe Visu îl vedeam și îl admiram la televizor, în filme. În niciun caz nu credeam că ajung să joc alături de un actor atât de cunoscut. După filmări am rămas cu toții într-o relație apropiată de prietenie, sunt niște oameni deosebiți!”

actorii faci sau taci

Dăm timpul înapoi și ne amintim cu plăcere de întâmplările din toamna anului 2016, atunci când tânăra a fost selecționată după un casting organizat la Reșița, urmând să îi fie încredințat un rol (secundar) în film. Și-a dorit foarte tare acest lucru dovedind multă determinare, astfel că a lăsat timiditatea la o parte și l-a abordat pe regizor la modul cel mai direct. „Aveam doar 16 ani și mult curaj. Regizorul Iura Luncașu și în zi de azi le povestește studenților săi de la Academia de Film cum l-am abordat printr-un mesaj, cât de insistentă am fost în dialog și cum am argumentat eu calitățile pe care le am. M-a dat exemplu spunând cât de mult contează «tupeul», personalitatea puternică a cuiva care își dorește să facă actorie mai mult decât orice. În timp, am dezvoltat o relație foarte specială cu regizorul. M-am și mutat la București, imediat după ce am terminat liceul.”

artista tabita givoreanu

Numai că Tabita Givoreanu, cea plină de talent și dorință de a se manifesta în arta spectacolului, a ales altă cale: Universitatea Româno-Americană pe care a absolvit-o și unde s-a înscris și la master în Turism. „Nu eram suficient de pregătită să merg la teatru și mi-a fost foarte teamă de eșec, nu voiam să fiu demoralizată și cumva Iura Luncașu m-a susținut, mi-a spus că actorie pot să fac și fără studiile în domeniu fiindcă talent am dovedit deja.” În plus aproape doi ani de pandemie au scos-o din ritmul obișnuit cu prezențe în luminile rampei și evoluții în fața publicului spectator.

Despre tânăra veselă și foarte talentată se știe că a debutat pe scena Teatrului de Vest din Reșița. A fost protagonistă de nenumărate ori în spectacole pentru copii, dar nu numai. Pasiunea pentru teatru și-a descoperit-o de timpuriu și spune că a luat contact cu artele pe la vârsta de 9 ani, atunci când frecventa cursuri de pian și de canto la Școala Populară de Artă din Reșița. În acest context a participat la primul musical, un spectacol de Crăciun, jucat la Casa de Cultură. Talentul scenic i-a fost remarcat de regizorul artistic de atunci, Dan Mirea. Întâlnirea celor doi a fost de bun augur, fiind o adevărată rampă de lansare pentru fosta elevă a Liceului Teoretic „Traian Vuia”. Rolul principal în spectacolul „Profu’ de franceză”, un produs al teatrului reșițean, i-a motivat iubirea pentru o carieră artistică. A mai jucat pe scena Palatului Cultural din Reșița în piesa „Nunți, amante și vacanțe” de Neil Simon, în regia lui Radu Gabriel, actorul pe care publicul din municipiu l-a văzut la premiera de gală a filmului „Ghinionistul” de la Cinematograful Dacia.

expressheadergeneral (1)

tabita pe covor rosu

Tabita Givoreanu amintește cu drag de alte câteva roluri interpretate în spectacolele: „Mica Sirenă”, „Albă ca Zăpada”, „Pinocchio”, „Frumoasa și bestia”. „Cel mai important rol al meu dintr-o piesă de copii a fost «Regatul de gheață» cu Elsa și Ana. Eu am fost Ana, un rol destul de greu, sincer, dar a fost minunat. Eu ador copiii și pentru ei joc cu cel mai mare drag. De la ei mă încarc cu energie pozitivă. Acum când îmi amintesc, îmi vine să plâng de emoție, fiindcă aceea a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea. Plecam în turnee prin țară, prin județ, am ajuns și la Viena… și nimic nu părea greu sau dificil. Directorul artistic, regizorul Dan Mirea, a avut o activitate deosebită cu noi, pentru noi, trupa de teatru de copii și adolescenți reșițeni, și bineînțeles că mi-aș dori să continue!”

Stabilită la București, Tabita Givoreanu continuă să se implice în acțiuni de voluntariat așa cum o făcea și în adolescență. Astfel, a răspuns „prezent” și dă o mână de ajutor spitalului de acasă. Cu alte cuvinte, s-a alăturat campaniei umanitare „Spitale publice din bani privați”, inițiată de actorul și omul de afaceri Codin Maticiuc și Fundaţia Filantropică Metropolis. Acțiunea de la Reșița înseamnă renovarea și modernizarea secțiilor de radiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Proiectul este la început, iar Tabita face parte din echipa de comunicare și strategii.

Cât privește activitatea artistică, tânăra își propune să valorifice orice oportunitate ivită fiindcă își dorește să revină în atenția publicului larg. Pe internet aparițiile sale sunt extrem de apreciate mai ales dacă e să privim contul său de TikTok. Are o colecție întreagă de videouri hazlii care au strâns peste 415.000 de aprecieri. Iar în ceea ce privește numărul de urmăritori, cifra a sărit de 50.000.

Spune că a simțit din plin bucuria celor din jur după apariția sa în episoadele serialului de comedie din Las Fierbinți. „Toată lumea era entuziasmată, familie, prieteni, cunoscuți, erau mult mai entuziasmați decât mine. Asta cred că mi-a dat încredere și imboldul să continui. Am primit numeroase comentarii pozitive și aprecieri valoroase. Așa că abia aștept să mai merg la castinguri pentru diferite roluri!”

la filmare in las fierbinti

Este încrezătoare în forțele proprii, nu-i lipsește curajul în orice împrejurare și recunoaște că a avut mereu prezența de spirit necesară pentru a da replici oricui. Spune că i se potrivesc rolurile pozitive fiindcă îi place comedia, iar în acest sens, o dorință legată de viitor ar fi participarea la emisiunea de talente „iUmor!”. Noi îi dorim mult succes și la mai multe apariții, pe scenă sau în filme!