„Posibilitatea reintroducerii unei noi stări de urgenţă ţine doar de comportamentul nostru”

stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Măsurile de relaxare în contextul epidemiologic par să fi fost înțelese pe dos de către cetățeni, dovada fiind numărul în creștere al cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Ținând cont de faptul că în joc se află sănătatea oamenilor, autoritățile ar putea lua în calcul reintroducerea stării de urgență. Dacă se va ajunge în acel punct sau nu, asta ține doar de modul în care tratăm subiectul inamicului invizibil, atrage atenția deputatul Luminița Jivan.

„Într-o astfel de perioadă, atât de incertă și riscantă, trebuie să avem în vedere doar siguranța oamenilor. Cred că posibilitatea reintroducerii unei noi stări de urgență ține doar de comportamentul nostru în comunitate și dacă suntem capabili să conștientizăm că există un dușman invizibil care nu ține cont de absolut nimic.”, a ținut să precizeze Luminița Jivan în calitate de cetățean al României și mai puțin din poziția deputatului de Caraș-Severin.

Deși unele voci liberale au încercat să pună numărul crescut al cazurilor de infectare pe seama unei majorități parlamentare „care a persiflat existența virusului COVID-19 și care practic a incitat pentru nerespectarea măsurilor dispuse de Guvern”, Jivan dă de înțeles că nu încape în discuție așa ceva, totul conturându-se strict în jurul măsurilor mai puțin inspirate luate în calcul:

„Aș vrea să precizez că niciun partid nu a incitat la nerespectarea măsurilor de siguranță! Discuțiile au fost doar în jurul efectelor asupra economiei a unor măsuri mai puțin inspirate”.

publicitate ziar expresb 1000x100

O nouă stare de urgență vs sistemul economic românesc

Revenirea la starea de urgență ar putea fi cel mai sumbru scenariu pe care l-ar putea retrăi România, mai ales că relansarea economică, după primul val, are un parcurs destul de anevoios, spun unii lideri politici. Cu toate acestea, deputatul social-democrat revine la ideea conform căreia „paza bună trecere primejdia rea”, reiterând că bunul mers al lucrurilor ține doar de gradul de conștientizare al oamenilor, sfidarea măsurilor de prevenție având întotdeauna repercusiuni:

„Cu siguranță, o revenire la starea de urgență nu ar fi cel mai fericit scenariu. Efectele stopării unor domenii de activitate au fost vizibile, iar redresarea va fi anevoioasă, însă, repet, cred că ceea ce contează acum cel mai mult este siguranța noastră, a tuturor. Cu ajutorul unor măsuri economice corespunzătoare, restabilirea echilibrului va fi doar o problemă de timp. Chiar și așa, nu va fi o perioadă ușoară, asta este clar. Trebuie să ne înarmăm cu răbdare.”, a subliniat fosta șefă a social-democraților cărășeni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/