Mediul de afaceri românesc şi segmentul turistic resimt pe deplin „frâna de mână trasă”

Măsurile luate de guvernanți în contextul epidemiologic pentru redresarea economică par mai degrabă să ducă totul în cap decât să restabilească echilibrul. Cu soluții viabile doar pe hârtie, cetățenii României par să fie singurii care vor achita nota de plată ani buni de acum încolo, dintr-un motiv extrem de simplu, după cum dă de înțeles vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici: proasta gestionare a lucrurilor din partea actualei puteri.

Primul pas făcut cu stângul se referă la IMM Invest, conceput ca program multianual de încurajare și de stimulare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu alocări anuale ale plafonului de garantare pentru emiterea garanțiilor de stat, și asta nu pentru că ideea unui asemenea program nu ar fi bună, ci pentru că, la capitolul practică, lucrurile sunt în prag de corigență, atrage atenția Ionuț Popovici, politicianul spunând că nu a auzit până acum niciun antreprenor din Caraș-Severin care să beneficieze pe deplin de facilitățile „programului de succes”:

„Din păcate, și nu o spun întâmplător, în acest moment și eu sunt unul dintre cei afectați pentru că, înainte de a fi vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, am activat în zona privată, eu fiind și acum acționarul unei societăți cu capital privat. Resimțim pe deplin frâna de mână trasă odată cu aceste măsuri. Pot spune că și noi am aplicat ca societate pentru celebrul IMM Invest, chiar printre primele 500 de societăți. Vă mărturisesc că nu ne-a întrebat nimeni de sănătate. Înțeleg că la nivel național sunt foarte multe firme care au primit sprijin prin această măsură gândită de Guvernul României. Noi, din păcate, nu suntem una dintre ele și vă spun că nu am auzit pe nimeni din Caraș-Severin să primească acest sprijin, atât de mediatizat, atât de «plin de succes»”.

expresb 1000x100

Liderul PMP Caraș-Severin a ținut să aducă în discuție inclusiv situația dezastruoasă din domeniul turistic, acolo unde, din nou, rezolvarea pare să fie undeva în pom, iar pomul în aer: „Acum două săptămâni am stat câteva zile în Herculane și am avut dialog cu diferiți întreprinzători din turism, din industria Horeca, dar și cu cei din zonă. Vă rog să mă credeți că am văzut oameni cu ochii-n lacrimi.”, a mai adăugat Popovici.

1000 x 200 gif