Porsche deschide la Timișoara un centru de cercetare și dezvoltare în care vor lucra 200 de specialiști

Porsche intenționează să deschidă la Timișoara un centru de cercetare și dezvoltare în care vor lucra 200 de specialiști. De asemenea, compania dorește să colaboreze cu două universități timișorene.

Dominic Fritz a anunțat că o mare companie va veni la Timișoara. Este vorba de Porsche, care intenționează să deschidă un centru de cercetare și dezvoltare.

În acest centru vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și testări pentru diverse proiecte din domeniul automotive. Cei de la Porsche Engineering intenționează să colaboreze cu Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest, așa cum au făcut-o și în alte orașe în care sunt prezenți, pentru a dezvolta cercetarea din Timișoara în domeniul e-mobilității”, a declarat primarul Timișoarei.

leader board 728 x 90 px

Edilul-șef a mai precizat că municipalitatea este în discuții și cu alți investitori care vor să vină la Timișoara, companiile fiind atrase de faptul că aici găsesc tineri bine calificați, mai ales în domeniul tehnologiilor noi și verzi.

Vă reamintim că, ieri, și compania germană Draxlmaier a anunțat că urmează să investească peste 200 de milioane de euro, în următorii șase ani, cu scopul extinderii fabricii din Timișoara. Aici vor fi asamblate baterii pentru mașini electrice din întreaga lume, urmând a fi create peste 1.000 de noi locuri de muncă.