FOTO. O călătorie în timp, pe patru roți, la Iulius Town

explo 1000x200

O expoziție de automobile ce ne vor reaminti definiția eleganței și a rafinamentului înainte ca era vitezei să schimbe accentul de la personalitate și estetică spre putere este deschisă de astăzi până duminică, la Iulius Town Timișoara.

În spațiul expozițional Atrium de la Iulius Town, iubitorii mașinilor de colecție pot admira până în 20 iunie 5 autoturisme americane și 4 britanice produse între anii 1914-1977, dar pot afla și poveștile lor interesante.

Ați auzit de Corvette 1976? Ei bine, este celebrul autoturism denumit de americani și America’s Sports Car, o mașină-simbol produsă de Chevrolet, care în timp a devenit sinonimul libertății și al aventurii pentru pasionații din întreaga lume. Nu va lipsi Dodge DU 1935, produs în serie limitată de doar 193 de exemplare, dar nici Modelul T 1914 de la Ford, ce a revoluționat istoria automobilulului și pentru care a fost aleasă culoarea neagră. Și dacă știți povestea Ford, știți cu siguranță despre Modelul A, pentru construirea căruia fabricile Ford au fost închise timp de aproape un an. Gama Ford va fi completată de Mustang 1966, ce s-a bucurat de faimă încă din anii ’60, fiind folosit în multe filme de acțiune de la Hollywood.

Vreți să vedeți urmașul Bentleyiului de azi? Ei bine, la Iulius Towm este expus cel mai râvnit automobil de lux al timpului său, modelul Bentley S3 prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Paris în octombrie 1962. Și este un automobil de lux.

Cu siguranță va atrage atenția și Jaguar E-Type 1971, o combinație între frumusețe, performanță și competitivitate, ce în 2008 a fost desemnată în The Daily Telegraph pe locul întâi în top 100 cele mai frumoase mașini din lume. Un alt autoturism remarcabil, produs în doar 200 de exemplare, este Vanden Plas Princess Limousine pe care și trupa Beatles a folosit-o ca limuzină personală în primul lor turneu european.

1000x100 casa brutarului
tmc 640

Lista mașinilor expuse se încheie cu Rolls Royce Silver Shadow 1977, model despre care cunoscătorii spun că a avut cel mai mare succes și cel mai mare volum de vânzări din gama Rolls-Royce.

Organizatorii expoziției precizeză că fiecare model are afișate informații, astfel încât vizitatorii să poată vedea evoluția tehnologică și diferențele în ceea ce privește designul și particularitățile de construcție.

banner maxagro