Arest preventiv pentru cei 9 agenți de poliție de la Înmatriculări. Prefectura: Ghișeele de înmatriculare definitivă rămân închise

Judecătorii Tribunalului Timiș au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru 9 dintre cei 10 agenți de poliție de la Serviciul de Înmatriculări din Timișoara, cercetați pentru luare de mită în formă continuată. 

Potrivit anchetatorilor, agenții de poliție ar fi luat mită ca să preia și elibera „peste rând” documentele pentru înmatricularea de vehicule, în perioada 23 ianuarie – 22 mai. Suma totală încasată de aceștia se ridică la 100.000 de lei. Luni, toți cei 10 agenți de poliție din cadrul serviciului au fost duși la audieri, iar pentru 9 dintre aceștia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

„La data de 15.06.2021 s-a formulat propunere de arestare preventivă cu privire la 9 dintre inculpați, aceasta fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, care a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Pe de altă parte, la nivelul Prefecturii Timiș au fost luate măsuri pentru reluarea parțială a activității serviciului, blocată de problemele penale ale celor 10 angajați.

Astfel, începând de miercuri, 16 iunie, vor fi preluate documentele în vederea eliberării autorizațiilor provizorii de circulație (numere roșii) pentru persoanele care au avut programare luni, 14 iunie și miercuri, 16 iunie. Pentru a evita aglomerația la ghișeu, cei care au rezervare sunt rugați să se prezinte la ora înscrisă în programare. Ghișeele de înmatriculare definitivă în circulație rămân, deocamdată, închise.