Populism, demagogie, campanie electorală, caracteristicile pensiilor „nesimţite” în viziunea lui Popovici

După ce proiectul iniţiat de USR privind impozitarea pensiilor speciale a avut sorți de izbândă, spațiul public a fost inundat de voci care, pe de o parte, se bucurau de victoria societății românești, însă, pe de altă parte, vedeau în un votul pozitiv al liberalilor și al social-democraților scopul care scuză osteneala: alegerile locale din acest an. Printre aceste voci se numără și cea a vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, politicianul subliniind că, în lipsa triumfului de ieri, există și varianta renunțării la privilegiile bănești.

„Printre stimabilii mei colegi din politica cărășeană și nu numai, am întâlnit şi câţiva care strigă sus şi tare că trebuie dată o lege a pensiilor speciale, pentru ca acestea să fie eliminate sau impozitate. Eu le reamintesc acestora că, în cazul în care o asemenea lege nu apare, există posibilitatea ca fiecare politician să renunţe la ea”, a ținut să sublinieze liderul PMP Caraș-Severin pe pagina sa de socializare.

Ionuț Popovici, dar și Ioan Popa, edilul municipiului Reșița, se numără printre oamenii politici din Caraș-Severin care nu au așteptat nicio lege privind impozitarea pensiilor speciale, aceștia renunțând de bunăvoie la acestea, atitudine pe care, spune Popovici, a adoptat-o și europarlamentarul Eugen Tomac, precum și primarul orașului Ulmeni (județul Maramureș):

„Aceste legi speciale mi se par absurde. Îi îndemn şi pe ceilalţi care nu susţin pensiile speciale să renunţe la ele. Le garantez că se vor simţi mult mai bine! Altfel, declaraţiile lor par simple vorbe în vânt, populism, demagogie şi poate o încercare de campanie electorală ieftină!”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/