13 elevi de gimnaziu din Caraş-Severin şi-au testat cunoştinţele în cadrul ultimei probe scrise a Evaluării Naţionale: Limba și literatura maternă

La nivelul județului Caraș-Severin, un număr de 13 elevi de gimnaziu, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale, au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă. Testarea cunoștințelor a avut loc în cadrul singurului centru de examen, organizat la Colegiul Național „Diaconovici Tietz” din Reșița.

Ultima probă scrisă care i-a avut în prim-plan pe elevii de gimnaziu s-a bucurat de o prezență de 100%, lucrurile desfășurându-se fără incidente atât în privința controlului epidemiologic, cât mai ales în ceea ce privește fraudarea examenului.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

În atenția elevilor claselor a VIII-a, primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și 23 iunie (în intervalul orar 8.00 – 12.00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Cuib de vise 1000x100

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Sursa foto principal: sparknews.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/