Populația va dispune și anul acesta de lemne pentru foc!

Ca în fiecare an, Direcția Silvică Caraș-Severin ia măsurile necesare cu privirile la aprovizionarea populației cu lemne pentru foc, rezultat din exploatarea în regie proprie.

Anul acesta volumul pus la dispoziție poate cumula, până la finalul anului, peste 40 de mii mc, îndeplinindu-se prevederile parteneriatelor încheiate cu comunitățile locale.

În cadrul parteneriatelor fost oferit populației, până astăzi, un volum de peste 15 mii mc, din care a fost cumpărat un volum de 8000 mii mc, nefiind înregistrate cereri care nu pot fi onorate.

leader board 728 x 90 px

Pe lângă populație, Direcția Silvică Caraș-Severin, prin ocoalele silvice, a livrat și poate să livreze în continuare lemn de foc unităților de învățământ, spitalelor și altor instituții din județ finanțate integral sau parțial din bugetul de stat.

Stocurile de lemn de foc pe fiecare ocol silvic se pot afla prin consultarea paginii web a RNP Romsilva, la adresa: http://www.rosilva.ro/articole/disponibil_lemn_foc_pentru_populatie__p_2376.htm,  informația fiind actualizată lunar, astăzi fiind disponibil un volum de 7,5 mii mc de lemn destinat încălzirea locuințelor.

Cei care doresc să cumpere lemne pentru foc trebuie să urmeze etapele:

• Să meargă la primărie sau ocolul silvic pentru a solicita cumpărarea de lemne pentru foc;
• Să contacteze pădurarul din zonă sau să meargă la depozitul ocolului silvic;
• Să plătească lemnul și să primească imediat documentul de plată;
• Să ridice lemnul plătit din locul și ziua comunicată de pădurar sau șeful de depozit;

Autor: Iulia Vlad