Dascălii cărășeni, învățați cum să-și susțină emoțional elevii

În perioada 28 – 30 mai, la Reșița a avut loc seminarul Lions Quest – „Abilități pentru adolescență”, un program integrat pentru deprinderea unor abilități sociale necesare în viață, patronat de Lions Clubs Internațional Foundation și implementat prin intermediul și sub coordonarea Cluburilor Lions.

Evenimentul derulat în municipiul de pe Bârzava a fost organizat de membrele Clubului Lions Onix Reșița, cu sprijinul Primăriei Reșița, iar seminarul a fost susținut de către Gabriela Ilieș, formator acreditat Lions Quest. „Programul Lions Quest este orientat către profesori, instruindu-i pe aceștia cum să-și susțină emoțional elevii și cum să folosească practici disciplinare pozitive pentru a răspunde nevoilor acestora. Cursul de la Reșița s-a adresat unui număr de 18 beneficiari – învățători, profesori, psihologi și sociologi, veniți din mai multe zone ale județului”, ne-a declarat Felicia Quint, fost președinte al Clubului Lions Reșița, actualmente președinte pe zona II Vest – în cadrul Districtului 124 România.

Nu în ultimul rând, programul Lions Quest abordează și subiecte legate de prevenirea consumului de droguri, alcool și tutun, prevenirea violenței, promovarea sănătății și educarea tinerilor.

leader board 728 x 90 px

La finalul seminarului, participanții au primit câte o diplomă și un kit cu manuale, cu ajutorul căruia vor putea implementa, în instituțiile de învățământ în care aceștia își desfășoară activitatea, metodele învățate pe parcursul celor trei zile de curs.