O lume minunată creată de Teatrul DA pentru copiii din Reșița

Cuib de vise 1000x100

Un festival ca în povești, timp de 5 zile, pentru copii și pentru cei care încă mai copilăresc, într-o lume gri și încrâncenată de probleme. Reșița s-a transformat într-o scenă a veseliei, în care actorii principali sunt zâmbetele, jocurile și voia bună.

Un nou proiect cultural, menit să descrețească frunțile tuturor după o lungă perioadă de pauză, este în plină desfășurare în aceste zile în municipiul de pe Bârzava. Festivalul de teatru pentru copii “250 via Estrada” face parte din
agenda culturală a Reșiței, în contextul celor 250 de ani de istorie industrială și continuă cu activitățile din program atât astăzi, cât și mâine, exact de Ziua Internațională a Copilului, motiv în plus pentru ca bucuria micuților să fie amplificată.

În organizarea Primăriei Reșița, în colaborare cu Teatrul DA din municipiu, de câteva zile, în Parcul Tricolorului, răsună doar glasurile zglobii ale copiilor, entuziasmați în fața pieselor de teatru și în fața voluntarilor prezenți la activități. Trupe de teatru din București, Cluj Napoca, Sighișoara, Galați și Reșița prezintă 22 de producții de teatru pentru copii și ateliere de creație coordonate de actori profesioniști. Surprizele care încă vin la pachet sunt: atelierul de magie, sub coordonarea lui Alexandru Iorga din București; atelier de confecționat păpuși, coordonat de Elena Marin, actor cu peste 30 de ani de
experiență profesională, iar Adina Ariton, reprezentat al teatrului de păpuși Gulliver din Galați învăță copiii cum să mânuiască marionetele.

Chiar dacă măsurile de restricție încă persistă, măștile au fost înlăturate și la propriu și la figurat. Cei mici, alături de părinți și bunici, au cântat, au dansat și s-au jucat în fiecare după-amiază, până la lăsatul serii, evident în compania unei înghețate pe cinste sau a nelipsitei vate pe băț.

STPT job 1000x200

În această după-amiază programul se va desfășura astfel:

Iepurașul din joben – Star Show, București
Punguța cu 2 bani – Magic Puppet, Cluj-Napoca
Făt Frumos din lacrimă – Teatrul 7, Galați
Bucătarul regelui – Magic Puppet, Cluj-Napoca

Pentru ziua de mâine, 1 Iunie, cea mai așteptată zi din calendarul copiilor, organizatorii au pregătit următoarele scenete:

Tik Tok – Star Show, București
Povești încâlcite – Trupa Țonțonel, Brăila
Călin file din poveste – Teatrul 7, Galați

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/