Popa și Dunca, artileria grea a PNL-ului în campania electorală. Cei doi au pus tunurile pe Consiliul Județean

Cei doi candidați liberali, unul la Primăria Reșița, celălalt la Consiliul Județean Caraș-Severin, au ieșit la atac cu o zi înainte de startul campaniei electorale. Principala țintă a celor doi a fost conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin.

Romeo Dunca a prezentat observațiile făcute de el în Reșița, spunând că nu poate să înțeleagă anumite lucruri. „Eu am identificat niște anomalii pe care nu le pot explica: transparența la Consiliul Județean este zero. Eu am văzut un lucru în urmă cu o lună pe care nu pot să-l înțeleg. Domnule, se termină centrul. Centrul civic. Uitați-vă cum arată scările Consiliului Județean. Există un interes din partea instituției să se rezolve această problemă, astfel ca la inaugurarea centrului oamenii să vadă și treptele de la Sala Polivalentă rezolvate? A trecut o lună și nu am văzut nicio mișcare. Nu zic că nu s-or fi mișcat în varianta lor de melc”, a spus liberalul.

Lucrurile nu s-au oprit doar la această observație, ci au continuat cu un atac frontal: „Eu cred că în acest județ se fură, plecând de la conducerea județului, am curajul să spun, se fură pe rupte. Deci o mare parte din lucrări nu sunt făcute pentru a atinge scopul comunității, ci pentru alte justificări”.

Ioan Popa a făcut referiri la un contract pe fonduri europene. „În 2017, Anca Lolescu a semnat la Consiliul Județean proiectul transfrontalier cu parteneri sârbi și Timișoara pe medicină. Reșița avea alocați la Spitalul Județean 2,89 de milioane de euro pe aparatură medicală, din care 370.000 de euro erau pentru un computer tomograf nou. În 2018, în septembrie, s-a semnat contractul de achiziție a acestui aparat. Banii aceia, 370.000 de lei, ar fi trebuit bugetați în Consiliul Județean, adică dați la spital, iar mai apoi banii se întorceau înapoi. În februarie 2020 a expirat contractul și încă nu s-a achitat aparatul. Și pierdem banii pe fonduri europene. Poate prin intermediul presei ne va spune Silviu Hurduzeu de ce nu s-au alocat banii pentru acest computer tomograf, că riscăm să pierdem finanțarea de la Fonduri Europene”.

Popa a mers mai departe și a prezentat o altă situație la Consiliul Județean pe care o consideră ca fiind anormală măcar din perspectiva logicii. „În luna iunie s-a scos la licitație pe SEAP lucrarea de deszăpezire pentru Muntele Mic, pe trei ani, dar mai este un an, un an în funcție din vechiul contract, până în 2021, dar în luna iunie, când mai erau două luni până la alegeri, s-au deschis plicurile. Stika a scos la licitație pe alți trei ani. De ce nu a mai așteptat un an, două luni, noile alegeri? Întrebați-l pe Stika dacă e adevărat sau nu că în ianuarie i-am spus să-mi dea și mie un semn când scoate lucrările la licitație, că nu mai suport să-și bată ăștia joc de oamenii care vin de la Timișoara și Arad la schiuri să-i văd că nu pot urca pe munte din cauza deszăpezirii. Că ăia dorm, nu au faruri la mașini sau nu-i interesează. De ce mi-a scos în iunie licitația la Muntele Mic când mai avea un an în funcție din vechiul contract?”, s-a întrebat Popa.

(E)

Rămâi pe expressdebanat.ro! Reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin răspund tuturor acuzațiilor.